De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Nieuw album van Scotty McCreery in aantocht

Een aankondiging als kerstgeschenk van Scotty.

De fans van Scotty McCreery kunnen hem weliswaar nog niet onder de boom leggen, maar het nieuws zelf is ook al een mooi kerstcadeau. “Seasons Change” heet het nieuwe album en de release is gepland voor 16 maart 2018.

Vijf minuten en vijf jaren

De ‘vijf minuten’ van zijn huidige single kondigde het einde van een wachtperiode van maar liefst vijf jaar aan. Vijf jaar, zo lang is het geleden dat de winnaar van seizoen 10 van ‘The Voice’ een album uitbracht.

Na zijn debuut “Clear As Day” uit 2011 volgde in 2013 “See You Tonight“. Dit laatste album leverde met de titeltrack en “Feelin’ It” twee bescheiden hits op, maar toen werd het stil rond Scotty.

Persoonlijk verhaal

In die vijf jaar is er veel gebeurd in Scotty’s leven. Hij verloor zijn opa, werd bedreigd met een pistool tijdens een overval, publiceerde een boek en hij vroeg zijn ‘high school sweetheart’ ten huwelijk. Daarnaast verliet hij Mercury Records en tekende een nieuw contract bij Triple 8. Daar kwam in mei 2017 het mooie “Five More Minutes” uit dat Scotty meteen weer terug in de schijnwerpers plaatste.

Het nummer schreef hij na het overlijden van zijn grootvader en gaat over hoe je vaak nog graag vijf minuten langer de tijd zou willen hebben om dingen te vragen, of om nog even iets langer samen te kunnen zijn met een dierbare.

Scotty McCreery

Scotty veranderde naar eigen zeggen in deze vijf jaar van een jongen in een man. Hij heeft zijn eerste eigen woning gekocht en betrokken [Scotty is nu pas 24 jaar oud, red.] en is verloofd met de vrouw van zijn dromen. Hij schreef mee aan alle elf tracks op het album, tracks die stuk voor stuk gaan over het proces van volwassen worden.

It’s kind of my journal of the last few years: the ups and the downs. Whenever I think things are not going well, I’ve learned to just wait it out because the seasons change. If you want to know who I am and where I’m at right now, listen to this album. I feel like I’m having a conversation with everyone that listens. It’s that personal. Scotty McCreery

Seasons Change

Die levensles, dat de seizoenen veranderen en ook pech en nare tijden voorbij gaan, gebruikt Scotty als titel voor de release. Het album verschijnt op 16 maart 2018 en hieronder geven we je de tracklist.

Seasons Change - Scotty McCreery

 1. Seasons Change
 2. Wherever You Are
 3. Boys From Back Home
 4. Five More Minutes
 5. In Between
 6. This Is It
 7. Wrong Again
 8. Move It On Out
 9. Barefootin’
 10. Still
 11. Home In My Mind

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty