De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Wat weten we van het nieuwe album van Luke Bryan?

We zetten het op een rij voor je. En updaten de info wanneer er meer details bekend worden.

Een nieuwe single, een interessante aankondiging in een tv-show en een aantal nieuwe nummers die hij speelde tijdens VIP-concerten. Luke Bryan’s nieuwe album zit eraan te komen!

Wat is er bekend van deze nieuwe release, waarmee hij hoopt het enorme succes van “Kill The Lights” uit 2015 te overtreffen? We zetten het voor je op een rijtje.

De titel & albumcover

Update 6 oktober 2017: De titel is door Luke Bryan tijdens de ‘Good Morning America’ show onthult. Niet geheel onverwacht wordt het “What Makes You Country”, de titel van een track die eerder al gedeeld werd.

Luke Bryan - What Makes You Country

Hoe de albumcover eruit gaat zien weten we nog niet. Als deze ook wordt vrijgegeven updaten we deze post meteen. [update: albumcover is bekend, zie afbeelding hierboven]

De releasedatum

In ‘The Bobby Bones Show’ gaf hij eind augustus ongewild (?) een sterke hint. Op de vraag van Bobby Bones wanneer fans het album kunnen verwachten, gaf hij een ontwijkend antwoord. Maar hiermee verraadde hij heel veel.

Let’s just say after Thanksgiving, before Christmas.

Ergens in de herfst dus, het aftellen kan beginnen.

I get so excited — like, I hate it when you get so excited about something, but you have to harness your excitement to roll it out properly. Luke Bryan in The Bobby Bones Show

Update 6 oktober 2017: De bovenstaande veronderstelling was juist. Het nieuwe album verschijnt op vrijdag 8 december aanstaande.

De productie

Net als “Kill The Lights” uit 2015 is de productie in handen van Jeff Stevens en zijn zoon Jody. Die eerste is een bekende naam, hij was ook voor de vorige albums verantwoordelijk. Luke volgt dus het principe van ‘Never change a winning team’.

De tracklist

Ook de tracklist is nog niet in zijn geheel bekend, maar een zekerheid is natuurlijk zijn nieuwe single “Light It Up”.

Luke Bryan - Light It Up (banner)

Daarnaast maken vermoedelijk de nieuwe songs die hij onlangs op een VIP concert speelde onderdeel uit van de tracklist. De titels van deze tracks zijn “Like You Say You Do” en “What Makes You Country”. Een andere titel die ‘gelekt’ is, is “Pick It Up”. Dit nummer draagt Luke op aan zijn zoons, hij zegt hierover:

When you start having a family and boys, they certainly influence who you are as a person and as an artist. I’ve got a song on there that talks about my relationship with my boys, giving them some life lessons and stuff. It’s a feel-good song.

Als laatste kunnen we melden dat het album ook weer een duet met een vrouwelijke collega bevat. Wie dat is, is vooralsnog een goedbewaakt geheim.

De tour

Momenteel is Luke nog altijd onderweg met zijn “Huntin’, Fishin’ And Lovin’ Every Day Tour’. Niet lang geleden hintte hij op een nieuw Europees avontuur, maar gaf meteen daarna aan dat hij het dan anders gaat aanpakken.

Luke Bryan

In 2015 was het een race van locatie naar locatie, cool maar erg vermoeiend. De volgende keer wordt het een combi-tour. Niet zozeer met een andere artiest, maar een combi van cultuur en muziek. En met zijn familie, want Europa heeft indruk gemaakt op de zanger en hij wil het dan in alle rust beleven en verkennen met zijn hele gezin.

Zodra er meer bekend wordt over zijn nieuwe Europese tour brengen we jullie natuurlijk meteen op de hoogte.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty