De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Montgomery Gentry’s laatste studioalbum

Met de release van hun laatste studioalbum “Here’s To You” op 2 februari aanstaande, komt er een einde aan een tijdperk Montgomery Gentry.

Twee decennia lang maakten de twee vrienden Troy Gentry en Eddie Montgomery muziek, totdat eind vorig jaar het noodlot toesloeg.

Troy Gentry

Troy Gentry

Op 8 september 2017 werden countryfans opgeschrikt door het nieuws van overlijden van Troy Gentry. In New Jersey crashte, vlak voor een optreden van het duo, de helicopter waarin Troy zat. Troy werd 50 jaar oud en liet zijn vrouw Angie en dochter Kaylee achter.

Ook de piloot van het toestel kwam om het leven. Eddie Montgomery en de band waren aanwezig op het vliegveld toen het ongeluk gebeurde. Kort na die noodlottige dag maakte Eddie bekend dat het duo een nieuw album op stapel had staan en dat dit album gewoon gereleased zou worden.

Here’s To You

Vrijdag 2 februari aanstaande is het dus zover, dan verschijnt “Here’s To You”. Op de albumhoes zien we een mooie schildering van Eddie en Troy. Hieronder de albumhoes, als ook de tracklist van het album.

Kort na de dood van Troy kregen we een voorproefje van het album. De eerste single “Better Me”, waarop Troy de lead vocals voor zijn rekening neemt, werd vrijgegeven aan de radiostations. Kort daarna verscheen de onderstaande ‘lyricvideo’.


Albumhoes en tracklist

Van de overige elf tracks zijn nog geen verdere details vrijgegeven. Hieronder vind je de titels van de songs.

Here's To You - Montgomery Gentry

 1. Shotgun Wedding
 2. Better Me
 3. Needing A Beer
 4. What’cha Say We Don’t
 5. Crazies Welcome
 6. Get Down South
 7. Drive On Home
 8. Feet Back On The Ground
 9. Drink Along Song
 10. King Of The World
 11. That’s The Thing About America
 12. All Hell Broke Loose

Tour

Ondanks het overlijden van zijn vriend Troy, onderneemt Eddie deze zomer toch nog een tour. Het zal enorm wennen en compleet anders en vreemd zijn om zonder zijn vriend op het podium te staan, maar hij wil deze muziek ook live met het publiek delen.

De tour begint op 19 januari en zal een zeer emotionele ervaring worden. Er zijn geen plannen om buiten de grenzen van Noord-Amerika op te treden.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty