Mo Pitney kijkt vooruit

12 mei 2020 | Albums | 0 Reacties

Na de release van zijn debuutalbum “Behind This Guitar” (2016), werd het even stil rond Mo Pitney. Weinig in het nieuws en weinig nieuwe songs, maar eindelijk komt daar verandering in. En op een positieve manier, want zijn tweede album is in de maak.

“Ain’t Looking Back”

Ain’t Looking Back” is de titel van het album dat de uit Illinois afkomstige zanger op vrijdag 14 augustus 2020 uitbrengt. En hij kijkt ook niet, zoals je naar aanleiding van de albumhoes zou kunnen denken, naar rechts. Oh nee, Mo heeft de blik strak naar voren, naar de toekomst en op zijn muzikale carrière, gericht.

Mo Pitney - Ain't Looking Back
Mo Pitney – Ain’t Looking Back

I wanted to be completely open-minded while recording this album. It was important for me to meld all my influences of the past that represent who I am as an artist today, hopefully to make one complete thought and to make something new.

Mo Pitney

Dertien (nieuwe) songs uit het hart

En dat lijkt hem met de dertien songs die op het album staan gelukt. Samen met een groot aantal bekende tekstschrijvers werkte hij hard aan nummers die een mix zijn van traditionele country en singer/songwriter, voorzien van een vleugje bluegrass, soul en blues. Mo combineert de stijlen van Buck Owens, Merle Haggard en Ray Price met de tekstkwaliteiten van artiesten als James Taylor en Randy Newman.

The end goal was to shut out all other voices, close our eyes, and create something that came from the heart

Mo PItney
Mo PItney

De zanger schreef mee aan zeven songs. Andere tekstschrijvers zijn onder andere Trevor Rosen, Matt Ramsey (beide van Old Dominion), Billy Montana, Randy Montana, Tim Nichols, Matt Jenkins, en Paul Overstreet.

De productie van het album is in handen van Jim ‘Moose’ Brown.

Tracklist

1A Music Man(feat. Jamey Johnson)
2Right Now With You
3Ain’t Bad For A Good Ol’ Boy
4’Til I Get Back To You
5Looks Like Rain
6Boy Gets The Girl
7Ain’t Looking Back
8Old Home Place(feat. His All-Star Band)
9Plain And Simple
10Mattress On The Floor
11Local Honey
12Old Stuff Better
13Jonas

Tracks als “Ain’t Bad For A Good Ol’ Boy”, “Right Now With You” en de titeltrack werden recentelijk al gereleased. Zijn fans kennen deze vast al, maar als jij ze nog niet gehoord hebt dan stellen we voor dat je dat snel verandert.

Om je een zetje te geven, kun hieronder “Ain’t Bad For A Good Ol’ Boy” beluisteren. Meer muziek van Mo Pitney vind je via de knoppen daaronder. Heel veel luisterplezier!

 Mo Pitney - Ain't Bad For A Good Ol' Boy

  Apple Music
  Google Play
  Youtube

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *