De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Mo Pitney kijkt vooruit

Na de release van zijn debuutalbum “Behind This Guitar” (2016), werd het even stil rond Mo Pitney.

Weinig in het nieuws en weinig nieuwe songs, maar eindelijk komt daar verandering in. En op een positieve manier, want zijn tweede album is in de maak.

“Ain’t Looking Back”

“Ain’t Looking Back” is de titel van het album dat de uit Illinois afkomstige Mo Pitney op vrijdag 14 augustus 2020 uitbrengt. En hij kijkt ook niet, zoals je naar aanleiding van de albumhoes zou kunnen denken, naar rechts. Oh nee, Mo heeft de blik strak naar voren, naar de toekomst en op zijn muzikale carrière, gericht.

Mo Pitney - Ain't Looking Back

I wanted to be completely open-minded while recording this album. It was important for me to meld all my influences of the past that represent who I am as an artist today, hopefully to make one complete thought and to make something new. Mo Pitney

Dertien (nieuwe) songs uit het hart

En dat lijkt hem met de dertien songs die op het album staan gelukt. Samen met een groot aantal bekende tekstschrijvers werkte hij hard aan nummers die een mix zijn van traditionele country en singer/songwriter, voorzien van een vleugje bluegrass, soul en blues. Mo combineert de stijlen van Buck Owens, Merle Haggard en Ray Price met de tekstkwaliteiten van artiesten als James Taylor en Randy Newman.

The end goal was to shut out all other voices, close our eyes, and create something that came from the heart Mo Pitney

Mo PItney

De zanger schreef mee aan zeven songs. Andere tekstschrijvers zijn onder andere Trevor Rosen, Matt Ramsey (beide van Old Dominion), Billy Montana, Randy Montana, Tim Nichols, Matt Jenkins, en Paul Overstreet.

De productie van het album is in handen van Jim ‘Moose’ Brown.

Tracklist

 1. A Music Man (feat. Jamey Johnson)
 2. Right Now With You
 3. Ain’t Bad For A Good Ol’ Boy
 4. ’Til I Get Back To You
 5. Looks Like Rain
 6. Boy Gets The Girl
 7. Ain’t Looking Back
 8. Old Home Place (feat. His All-Star Band)
 9. Plain And Simple
 10. Mattress On The Floor
 11. Local Honey
 12. Old Stuff Better
 13. Jonas

Tracks als “Ain’t Bad For A Good Ol’ Boy”, “Right Now With You” en de titeltrack werden recentelijk al gereleased. Zijn fans kennen deze vast al, maar als jij ze nog niet gehoord hebt dan stellen we voor dat je dat snel verandert.

Om je een zetje te geven, kun hieronder “Ain’t Bad For A Good Ol’ Boy” beluisteren. Meer muziek van Mo Pitney vind je via de knoppen daaronder. Heel veel luisterplezier!

Spotify Apple Music Youtube Music Youtube


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty