De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Miranda Lambert en Ward Thomas live in Caprera Bloemendaal

Eindelijk is het dan zover, 16 augustus 2017. De dag van het allereerste Miranda Lambert concert in Nederland.

Niet de Melkweg, Q-Factory of Paradiso is dit keer het toneel, nee Caprera in Bloemendaal heeft de eer. Een goede keuze, het is een erg mooi openluchtteather en gelukkig voor ons werken de weergoden mee. “We Should Be Friends” lijken ze gedacht te hebben…

Caprera Bloemendaal

Een amphitheater in Romeinse stijl, perfect voor dit concert zoals zou blijken. De tribunes liggen in een kom tegen een stijle heuvel aangeplakt en vormen zo een natuurlijk theater. Misschien een beetje intimiderend als je onderlangs binnenkomt, maar juist die steile tribunes verschaffen iedereen goed zicht op het podium en de actie.

Dat podium. Het laagste punt van het theater en gescheiden van het publiek door een soort vijver met riet. Toch waan je je ondanks (of is het juist dankzij) dit alles dichterbij de artiest op het podium. Iedereen in het publiek kan optimaal genieten van de show en geluid. En dat deed dan ook iedereen tijdens deze sold out show. Een toplocatie!

Ward Thomas

In het voorprogramma zien we de Engelse countryzusjes Catherine en Lizzy Ward Thomas. De tweelingzusjes zijn in het Verenigd Koninkrijk, samen met The Shires, de bekendste countryartiesten. Wel zeggen beide bands zelf dat ze ‘country met een Engelse twist’ maken.

Maar die ‘twist’ beviel ons wel. Leuke nummers, goede sound en een leuke, spontane show. ‘Good old England’ is echter nooit ver weg. Bij de aankondigingen van de nummers wordt de ‘Amerikaanse tongval’ ingewisseld voor de typische, ietwat stijvere Engelse. Maar de muziek, waar het tenslotte allemaal om te doen is, is top. Na afloop van het concert was iedereen daarover eensgezind.

Met twee mooie albums achter hun naam en een groeiende fanbase in het Verenigd Koninkrijk is het slechts een kwestie van tijd voordat deze jonge dames hun vleugels ook naar de rest van Europa en misschien zelfs wel Amerika uitslaan. We komen ze dan ongetwijfeld nog vaker tegen.

Setlist

 1. Dirt And Gold
 2. Boomerang
 3. Guilty Flowers
 4. Proof
 5. Cartwheels
 6. Carry You Home

Miranda Lambert

Miranda Lambert - 16 aug 2017 - Caprera

En toen werd het tijd voor de show van Miranda Lambert. Haar allereerste op Nederlandse bodem en ze was zichtbaar nerveus toen ze het podium opkwam. Maar dat duurde niet lang, de ontvangst die ze kreeg was geweldig. Vanaf de eerste noot, tot aan de laatste zwaai was het epic! Het dak ging eraf zouden we haast zeggen, maar we zaten al in de open lucht…

We will rock you

De volledige band was ingevlogen en present, zo’n tien man sterk. Ook op de vrachtkosten voor instrumenten was zeker niet bespaard: pedal steel, steelguitar, banjo, diverse gitaren, mandoline, drums en een cowbell, alle countrysounds waren vertegenwoordigd. Miranda meant business, en wij waren er blij mee.

Maar het motto van Miranda en haar band leek wel ‘we will rock you’, zoveel energie en power. De zon ging langzaam onder en in de rest van Nederland zakte de temperatuur langzaam. Maar niet in Caprera.

Fast and Furious

Miranda trapte af met “Fastest Girl In Town” en gooide meteen daarna nog wat extra “Kerosene” op het vuur.  Tussendoor bracht ze met “Vice”, “Over You”, “All Kinds Of Kinds” en “The House That Built Me” wat verkoeling. Maar het gemiddelde tempo van de avond lag hoog. Lekker qua muziek, maar de avond leek daardoor misschien wel sneller voorbij te gaan.

Hit na hit kregen we voorgeschoteld, “Baggage Claim”, “We Should Be Friends” en natuurlijk “Pink Sunglasses”. Deze laatste pitchte Miranda als een echte ‘curve ball’ over de vijver het publiek in en heeft nu een mooi plaatsje bij de memorabilia in het kantoor van Country-Music.nl. Een compleet overzicht van de setlist vind je hieronder. Deze hebben we overigens voor je in een Spotify playlist gezet, kun je overal en altijd nagenieten van dit fenomenale concert.

Cadillac

Na dit salvo aan hits werd het tijd voor wat anders. Miranda gaf het podium aan haar achtergrondzangeres en vriendin Gwen Sebastian. Die bracht haar nieuwe single “Cadillac”, een track die ze samen met Miranda schreef. Een erg mooi nummer en wat een goede stem! Eigenlijk te goed om als achtergrondzangeres in het verduisterde gedeelte van het podium te acteren, maar ‘that’s what friends do’.

Na “Cadillac” volgde een cover van Delbert McClinton: “Everytime I Roll The Dice”. Delbert is een Texaanse bluesgitarist en singer/songwriter die in 1940 geboren is. Hij treedt nog altijd geregeld op, en Miranda’s eerbetoon aan deze icoon was erg mooi.

Miranda Lambert - Caprera, Bloemendaal - 16/08/2017

Slotact

Na dit uitstapje pakte Miranda de draad weer op. In rap tempo werden de hits weer op ons afgevuurd, onder andere “Automatic”, “Little Red Wagon” en “White Liar” kwamen voorbij.

De set eindigde zoals deze begon: explosief. Bij het laatste nummer van de set, “Gunpowder & Lead” spatte de vonken er letterlijk vanaf. De lichten werden gedoofd en je leek in een zwart gat te vallen. Was het dan echt voorbij? Ja, daar leek het wel op. Tuurlijk, het was een te gek concert geweest, maar het publiek wilde meer.

En Miranda gaf gehoor met een uitermate emotionele versie van “Tin Man”. Alleen op het podium met een akoestische gitaar zong ze dit fantastische nummer. Daarna kwam haar band weer op voor een laatste song. Verrassend genoeg koos ze voor “Still Haven’t Found What I’m Looking For” van U2, een absolute klassieker waarvan ze delen door haar bandleden liet zingen.

Wow wat een avond! Hopelijk houdt ze woord en komt ze weer terug naar Nederland.

Setlist

 1. Fastest Girl In Town
 2. Kerosene
 3. Heart Like Mine
 4. Highway Vagabond
 5. Vice
 6. Baggage Claim
 7. We Should Be Friends
 8. Over You
 9. All Kinds Of Kinds
 10. The House That Built Me
 11. Pink Sunglasses
 12. Ugly Lights
 13. Mamma’s Broken Heart
 14. Cadillac °
 15. Everytime I Roll The Dice (Delbert McClinton cover)
 16. Automatic
 17. Little Red Wagon
 18. White Liar
 19. Gunpowder & Lead
 20. Tin Man
 21. Still Haven’t Found What I’m Looking For (U2 cover)

° Gwen Sebastian


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty