De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Midland live in Paradiso

Retro-country in de Lage Landen, wat een feest!

Jess Carson, Cameron Duddy en Mark Wystrach, beter bekend als het trio Midland, traden maandagavond 5 maart 2018 op in Paradiso Amsterdam. Ze toverden de maandagavond om in een vrijdagavond en de kleine zaal op de eerste verdieping in een kleine Honky Tonk bar in Lubbock, Texas. Wat een show!

Lubbock van Europe

Het was het eerste optreden van Midland in Europa en ze waren zichtbaar verrast door de ontvangst en het enthousiasme van de Nederlandse fans. De kleine zaal was helemaal uitverkocht, hetgeen volgens leadzanger Mark betekende dat er ongeveer twee keer zoveel mensen aanwezig waren als bij sommige van hun shows in Texaanse Honky Tonk bars. Volgens Mark was Amsterdam voor hun nu al het ‘Lubbock van Europe’. En dan moeten hun shows op het C2C festival in het Verenigd Koninkrijk nog komen.

En eerlijk is eerlijk. Gezien vanaf het podium vormde alleen de architectuur een aanwijzing dat ze niet in Texas waren. In het publiek stond bijvoorbeeld een dubbelganger van Cameron, waren er veel cowboyhoeden zichtbaar en werd er zelfs met een Texaanse vlag gezwaaid.

Geoliede machine

De drie heren zijn door hun vele optredens een geoliede machine. Ze voelen elkaar blindelings aan en ook de drummer en extra gitarist weten wat er van ze verlangd wordt. Maar vergis je niet, het concert voelt geen moment ‘ingestudeerd’ aan. De verhalen tussen de nummers door zijn spontaan en leuk, en de bandleden hebben het zichtbaar naar hun zin op het podium. Logisch ook, want ze doen wat ze het liefste doen en het publiek geniet.

Hoe goed Mark, Cameron en Jess elkaar ook ‘verstaan’ tijdens de show, het zijn ook tegenpolen. Een bassist kan vaak, vanuit zijn rol als ‘fundament’, een ietwat ‘stijve hark’ zijn, maar niets is minder waar bij Midland. Bassist Cameron Duddy is juist het meest frivole en expressieve bandlid.

Een schril contrast met gitarist Jess, die soms ogenschijnlijk verveeld zijn riffs en solo’s speelt. Zanger Mark is Mr. Cool en voelt zich zichtbaar thuis in de spotlights.

Toffe show

We zagen een ontzettend tof concert. De groep heeft pas één volwaardig studioalbum uit en het is dus begrijpelijk dat je dan in een set van ruim 90 minuten terugvalt op andermans werk. Er kwamen daarom ook mooie uitvoeringen van onder andere “Dixieland Delight” (van Alabama) en “American Girl” van Tom Petty voorbij.

Van hun eigen repertoire kregen we na het openingsnummer “Check Cashin’ Country” ook nog “This Old Heart”, “At Least You Cried”, “Burn Out”, “Electric Rodeo”, “Lonely For You Only”, “More Than A Fever”, “Altitude Adjustment” en “Make A Little” voorgeschoteld.

Hun hit “Drinkin’ Problem’ was, hoewel de band het podium niet verliet, de eerste toegift. Daarna speelden ze er nog drie, waaronder een tweede Tom Petty song. Bij “Mary Jane” switchten Cameron en de drummer van plaats. Cameron had klaarblijkelijk nog energie over en wilde die er even uitslaan.

Dat hij (Cameron) over een berg energie beschikt, werd daarna nog duidelijker. Na het laatste nummer op de setlist, haalde hij de band over om nog drie extra nummers te spelen. Een mooie en passende afsluiting van een onvergetelijke avond.

Enig minpunt van de avond was het geluid. De technicus in zaal op de eerste verdieping had enkele knoppen iets te ver naar rechts gedraaid, dan wel omhoog geschoven. Erg jammer, maar het feestje was er niet minder om.

Setlist

Midland - Paradiso - 5 maart 2018 - setlist

Amsterdam Country Night

En het feest is nog niet voorbij. Later deze week, op donderdag 8 maart, vindt in de Melkweg de tweede editie van de ‘Amsterdam Country Night’ plaats. De line-up is fantastisch, maar liefst vier artiesten/groepen treden die avond op: High Valley, American Young, Jarrod Dickenson en Ashley McBryde

Amsterdam Country Night 2018

Meer info lees je in ons artikel over dit geweldige evenement. Er zijn nog enkele tickets beschikbaar, ze kosten slechts 17,05 euro (exclusief lidmaatschap en andere bijkomende kosten). Kom ook!

Tickets


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty