Midland komt met livealbum

10 februari 2020 | Albums | 0 Reacties

De mannen van Midland traden vorig jaar op in een historische locatie: ‘The Palomino’ in Hollywood. Een moment dat ze graag willen bewaren en delen met de fans die er niet bij waren.

The Palomino

Nashville en Bakersfield hebben niet het monopolie op legendarische countrymuziekpodiums, ook in Hollywood ligt er namelijk een belangrijk stukje countrymuziekhistorie.

In 1949 opende daar ‘The Palomino‘ haar deuren en de club was decennia lang de bekendste countrymuziekclub in Los Angeles. Op het podium van ‘The Palomino’, voor die tijd een ordinaire bar met een bedenkelijke reputatie, traden grote sterren als Patsy Cline, Johnny Cash, Willie Nelson, Tanya Tucker op.

In de jaren ’70, ’80 en ’90 werden er ook steeds meer concerten in andere genres georganiseerd, totdat in 1995 de club gedwongen haar deuren sloot. Tegenwoordig worden er overigens af en toe weer concerten georganiseerd.

De geschiedkundige waarde van de club wordt het best geïllustreerd door het grote neon bord dat ooit aan de gevel hing. Deze werd in 2014 weer gevonden en gerestaureerd, en hangt nu in een museum.

Midland’s concert

Midland had vorig jaar de kans om op het legendarische podium te spelen, en grepen die kans natuurlijk met beide handen aan. Dat niet alleen, er werd ook opnameapparatuur meegenomen. En het resultaat is vanaf 28 februari te beluisteren op hun nieuwe livealbum “Live From The Palomino”.

Places like this are disappearing. So you want to remember, to grab the moments while you still can. You think about who’s been on that stage and you can’t help but feel connected to so much greatness. We live for hardcore honky-tonks, and to be able to hold onto that night and bring a little slice of it through this album to our fans is special for us.

Mark Wystrach over de Palomino en het concert

De albumhoes is nog niet officieel vrijgegeven. De tracklist is wel bekend, deze vermelden we hieronder.

tracklist
Live From The Palomino - Midland
klik om de albumhoes te vergroten

Live From The Palomino

Midland

1
Playboys
04:04
2
Let It Roll
04:04
3
Burn Out
03:03
4
21st Century Honky Tonk American Band
04:04
5
Cheatin’ Songs
03:03
6
Mr. Lonely
03:03
7
I Love You, Goodbye
02:02
8
Fast Hearts And Slow Towns
03:03
9
Cheatin’ By The Rules
03:03
10
Drinkin’ Problem
03:03

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *