De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Midland komt met livealbum

Een registratie van hun optreden in de legendarische club The Palomino

De mannen van Midland traden vorig jaar op in een historische locatie: ‘The Palomino’ in Hollywood. Een moment dat ze graag willen bewaren en delen met de fans die er niet bij waren.

The Palomino

Nashville en Bakersfield hebben niet het monopolie op legendarische countrymuziekpodiums, ook in Hollywood ligt er namelijk een belangrijk stukje countrymuziekhistorie.

In 1949 opende daar ‘The Palomino‘ haar deuren en de club was decennia lang de bekendste countrymuziekclub in Los Angeles. Op het podium van ‘The Palomino’, voor die tijd een ordinaire bar met een bedenkelijke reputatie, traden grote sterren als Patsy Cline, Johnny Cash, Willie Nelson, Tanya Tucker op.

In de jaren ’70, ’80 en ’90 werden er ook steeds meer concerten in andere genres georganiseerd, totdat in 1995 de club gedwongen haar deuren sloot. Tegenwoordig worden er overigens af en toe weer concerten georganiseerd.

De geschiedkundige waarde van de club wordt het best geïllustreerd door het grote neon bord dat ooit aan de gevel hing. Deze werd in 2014 weer gevonden en gerestaureerd, en hangt nu in een museum.

Midland’s concert

Midland had vorig jaar de kans om op het legendarische podium te spelen, en grepen die kans natuurlijk met beide handen aan. Dat niet alleen, er werd ook opnameapparatuur meegenomen. En het resultaat is vanaf 28 februari te beluisteren op hun nieuwe livealbum “Live From The Palomino”.

Places like this are disappearing. So you want to remember, to grab the moments while you still can. You think about who’s been on that stage and you can’t help but feel connected to so much greatness. We live for hardcore honky-tonks, and to be able to hold onto that night and bring a little slice of it through this album to our fans is special for us. Mark Wystrach over de Palomino en het concert

Tracklist

  1. Playboys
  2. Let It Roll
  3. Burn Out
  4. 21st Century Honky Tonk American Band
  5. Cheatin’ Songs
  6. Mr. Lonely
  7. I Love You, Goodbye
  8. Fast Hearts And Slow Towns
  9. Cheatin’ By The Rules
  10. Drinkin’ Problem

Live From The Palomino - Midland


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty