De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Matthew verstoort concerten

Een ongenodigde gast doet zijn intrede...

Een concertreeks voorbereiden is een proces van maanden. De artiest, zijn management en alle andere betrokken partijen moeten tot overeenstemming komen, en de data en locaties moeten zorgvuldig worden gekozen. Logistiek gezien is het natuurlijk een nachtmerrie (tenzij het je beroep is) om een schema te bedenken waarin alle apparatuur en podiumonderdelen tijdig op de concertlocaties aanwezig zijn, zodat het allemaal kan worden opgebouwd en geïnstalleerd.

Grotere wereldtournees maken daarom gebruik van twee sets en crews. Dit maakt het duurder, maar logistiek gezien een stuk makkelijker. Tijdens de planningsfase wordt met zoveel mogelijk scenario’s rekening gehouden, maar dat een ongenode gast met de naam Matthew de boel komt verstoren kun je niet bedenken.

Matthew

Matthew is een orkaan die volgens de laatste voorspellingen van het Natianal Hurricane Center aan land komt in Florida. Vaak verandert zo’n tropische storm nog abrupt van koers, zodat men over een groot gebied maatregelen moet nemen voor het geval dat de storm die kant op gaat.

Hurricane Matthew (5 okt 2016)

Dit betekent voor onder andere muzikanten en organisatoren van concerten en festivals veel hoofdbrekens en overleg. Je kunt als organisatie uiteraard geen risico’s nemen, denk maar terug aan de ellende die door harde wind ontstond tijdens een concert van Sugarland enkele jaren geleden.

Concerten geannuleerd

Door deze tropische storm zijn enkele concerten in het gebied uit voorzorg geannuleerd of uitgesteld. Fans van Jake Owen, Luke Bryan en Garth Brooks zijn hierdoor gedupeerd. Zij moeten wat langer geduld opbrengen om hun helden live te kunnen zien, maar die maken het zeker goed later in het jaar.

Garth Brooks heeft zijn concert in Orlando (Florida) verplaatst van 6 naar 9 oktober, het ‘2016 Beach Town Festival’ in Vero Beach (Florida) is gecanceld en wordt later in het jaar ingehaald. Jake Owen, Clare Dunn en David Nail zijn enkele van de artiesten die daar zouden optreden.

Luke Bryan - Farm Tour banner

Voor Luke Bryan en zijn fans is de impact nog wat groter. Hij had Gaston (South Carolina) uitgekozen voor het eerste concert in zijn ‘Farm Tour 2016’, maar ook dit gebied ligt in de gevarenzone. Hierdoor krijgt Greenback (Tennesee) op 6 oktober de eer om het openingsconcert te organiseren.

Country-Music.nl hoopt dat iedereen in het pad van de orkaan veilig blijft.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty