De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

“Mary Jane” van Judy Blank is verslavend

Zet hem op repeat en je loopt het risico dat je naar 'rehab' moet...

Judy Blank, in 2013 de runner-up van ‘De Beste Singer/Songwriter van Nederland‘, heeft vorig jaar de piano verruild voor een gitaar en Nederland voor Nashville. De eerste vrucht van deze ruil kunnen we vandaag aan jullie tonen. Ga er maar eens goed voor zitten, want hij mag er zijn!

When The Storm Hits

Maar eerst wat achtergrondinformatie over deze jongedame. Door haar tweede plaats bij de talentenjacht kon ze in 2014 haar eerste studioalbum uitbrengen. “When The Storm Hits” werd goed ontvangen. Het muziekblad OOR gaf haar debuut zelfs vier sterren in hun recensie.

Een succesvolle clubtour volgde. Ze speelde ook in Paradiso en sloeg toonaangevende festivals als North Sea Jazz, Pinkpop en Lowlands niet over.

Nieuwe richting

Ondanks het succes en de groeiende naamsbekendheid besloot ze tot de bovengenoemde ruil. Gitaar voor piano en Amerika in plaats van Nederland. Ze zwierf door de Zuidelijke Staten, speelde in vele clubs en nam deel aan zogenaamde ‘open mic’ avonden in bars in Louisiana. Eén van de hoogtepunten was ongetwijfeld haar optreden in de beroemde ‘Country Music Hall of Fame’ in Music City.

Judy Blank

Ze schreef in deze periode enkele nieuwe songs met Chris Taylor, een producer die verantwoordelijk was voor albums van onder andere Elle King, Miranda Lambert en The Wood Brothers.

Geïnspireerd door deze reizen, de beleefde avonturen en de mensen die ze ontmoette, dook ze met de nieuwe songs de Southern Ground studio in Nashville in, om daar haar tweede album op te nemen. ‘Heilige Grond’, want grote namen als Zac Brown Band, A Thousand Horses, Foo Fighters, Ronnie Dunn, Eric Clapton en Willie Nelson namen daar hun albums op.

Morning Sun

We moeten nog even geduld hebben voordat we het nieuwe materiaal kunnen horen. De release van Judy’s tweede album “Morning Sun” staat voor september in de agenda. Zodra er meer informatie beschikbaar komt, delen we deze natuurlijk met jullie.

Gelukkig heeft Judy wel een erg lekkere teaser voor ons in petto. De eerste single van “Morning Sun” klinkt erg goed. De productie is klasse en de track doet niet onder voor de andere Nashville producties die momenteel de hitlijsten vullen. Als deze track representatief is voor de rest van het album, voorspellen wij dat we nog veel gaan horen van Judy Blank.

Mary Jane

“Mary Jane” is misschien wel hét bewijs dat haar nieuwe nummers geïnspireerd zijn door haar reizen en avonturen. Het is, net als bijvoorbeeld “Baby Girl” van Sugarland, een verhaal dat iedere aankomende artiest herkent. “Ik wil doorbreken, maar het wil vooralsnog niet lukken”. Dus moet papa dan maar (tijdelijk) bijspringen om rond te kunnen komen.

De twist in deze track is dat de artiest in kwestie eigenlijk niet zijn/haar best doet. De bank is de favoriete plaats, niet de cafés en singer/songwriter avonden. En ondertussen wordt er steeds vaker een beroep gedaan op ‘Sweet Mary Jane’ om de pijn te stillen.

So come on, Sweet Mary Jane,
Crawl into my head and relieve the pain,
My cigarettes don’t taste as good as you.   Sweet sweet Mary Jane,
I’m gonna make it big someday.
I’ll wake up with my pockets full of gold

Inderdaad, ‘Sweet Mary Jane’ is straattaal voor cannabis. Verslavend, net als deze track.

Druk op play hieronder, we weten zeker dat je hem op repeat zet. Toch? Laat het ons weten in een reactie hieronder!


Update 29 maart 2018

De officiële videoclip is uit!Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty