De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Maren Morris en Joe Buck live in Melkweg

Oh boy, oh boy! Wat een stemgeluid komt er uit zo'n klein vrouwtje.

Na haar concert op het Country 2 Country festival in het Verenigd Koninkrijk, reisde Maren Morris door naar Amstrerdam voor het langverwachte concert in de Melkweg in Amsterdam. In het voorprogramma stond Joe Buck, net als een week eerder bij Hunter Hayes. Het publiek in de Oude Zaal van de Melkweg zag twee goede optredens en had wederom een hele hele mooie avond.

Joe Buck

De support act zijn van een grote Amerikaanse countryster is niet makkelijk. Twee keer in één week voor grotendeels dezelfde enthousiaste countryfans is nog veel moeilijker. Helemaal als je een nog wat beperkt repertoire hebt. Joe Buck en zijn band wisten echter weer stemming te maken met hun mooi uitgevoerde liedjes.

Trots als een pauw stond Joe op het podium. Trots op zijn band, trots op zichzelf én trots op zijn gitaar. Een week eerder had Hunter Hayes hem gesigneerd met de tekst “For the love of music”. En dat is precies wat Joe drijft, hetgeen nu twee keer overduidelijk is gebleken.

Maren Morris

Net voor haar concert kreeg Maren bericht dat ze de winnaar is van de ACM Award in de categorie “New Female Vocalist of the Year”. In onderstaande tweet uitte ze haar dankbaarheid. Wat een jaar heeft deze dame uit Texas achter de rug. Na de release van haar debuutalbum “Hero” volgde hit na hit, het werd een ‘roller coaster ride’. Of moeten we zeggen een dolle rit in haar oude Mercedes? 🙂

Daar waar ze ruim een jaar geleden nog op televisie naar de verschillende awardshows keek, haalt ze nu de prijzen op op het podium!

En het podium stond vanavond in de Melkweg. De microfoon was goudkleurig, maar dat zal wel niets te maken hebben met de zojuist gewonnen prijs.

Vol vermogen

Maren liet er geen gras over groeien en begon meteen op vol vermogen met het nummer “Sugar”. Het publiek volgde dit voorbeeld, van een afwachtende houding was geen sprake. Het nummer werd meteen meegezongen en de ‘toon’ voor de avond was gezet.

Met nog slechts één volwaardig album in haar discografie, was gissen naar de setlist eigenlijk overbodig. De hits kwamen dan ook allemaal voorbij. Na “Sugar” volgde “Drunk Girls Don’t Cry”, “80s Mercedes”, “Company You Keep” en “Rich”. Deze werden afgewisseld door mooie, gevoelige nummers als “I Could Use A Love Song” en “Bummin’ Cigs”. Dit laatste nummer is alleen verschenen op de bonus editie van “Hero”. Wanneer je het nummer niet kent kun je het hieronder beluisteren.

Maren Morris - "Bummin'"

Haar grote doorbraakhit “My Church” bewaarde Maren voor het laatst. Hierop hadden de meeste toch wel gewacht en de ode aan muziek werd dan ook luidkeels meegezongen. De toegift bestond uit twee nummers die Maren voor andere artiesten schreef.

“Last Turn Home” werd door Tim McGraw opgenomen op zijn album “Sundown Heaven Town” uit 2014. Het nummer “Second Wind” staat wel op haar eigen album, maar ze schreef het voor Kelly Clarkson die het in 2015 op haar album “Piece By Piece” uitbracht.

Setlist Maren Morris

 1. Sugar
 2. Drunk Girls Don’t Cry
 3. Just Another Thing
 4. 80s Mercedes
 5. I Could Use A Love Song
 6. How It’s Done
 7. Bummin’ Cigs
 8. Space
 9. Company You Keep
 10. I Wish I Was
 11. Once
 12. Rich
 13. My Church
 14. Last Turn Home°
 15. Second Wind

° Nummer dat Maren Morris schreef en dat werd opgenomen door Tim McGraw op zijn album “Sundown Heaven Town” uit 2014.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty