De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Luke Bryan & Lindsay Ell Live

Even op-en-neer naar München voor een te gek concert van Luke Bryan, met Lindsay Ell als support-act.

Het is twee dagen geleden – iets met een terugreis – dat we, ogenschijnlijk als enige Nederlanders, het concert van Luke Bryan in het Kesselhaus in München zagen. In het voorprogramma stond de getalenteerde Lindsay Ell, en beide shows waren het retourtje München meer dan waard.

Luke Bryan - Kesselhaus 4 maart 2015

Het Kesselhaus is één van de zalen van het cultuurcentrum Zenith. Het zijn de oude fabriekshallen van Krupps Staal. Het is een bijzondere locatie met lekker bier (weißbier halve liters), een schone vloer en geen gedrang bij de bar en het toilet. Erg goed geregeld dus!

“Why is everbody so tall”, vroeg een Amerikaanse zich af. Tja, “you’re in Europe. That’s what we are.” Het publiek is natuurlijk overwegend Duits, maar er lopen aardig wat Amerikanen rond. En twee Nederlanders. Oud, jong, compleet in Amerikaanse stijl gekleed, overdressed of subtiel. Cowboyhoeden en -blouses en veel, heel veel cowboylaarzen. Ook in Duitsland is country hot.

Lindsay Ell

Lindsay Ell

Lindsay Ell, een Canadese, trapt de avond af met een half uur poppy country nummers. Een innemende show, door een good looking lady.

Naast goede looks, moves en een krachtige stem, weet ze de gitaar prima te bespelen. Een gitaarsolo met twee handen op de hals zorgt voor een juichsalvo van een impressed publiek.

Doet ze even!

“It was awesome, thank you guys so much.” Na afloop pics en autographs! Onthouden maar, eerst is het tijd voor de hoofdact, niemand minder dan Luke Bryan.

Luke Bryan

Het optreden start met “That’s My Kind Of Night”. Hell yeah, het onze ook! De energie knalt van het podium af. De mannen hebben het duidelijk naar hun zin. Luke pakt meerdere gitaren, speelt ook een nummertje op het keyboard en danst lekker mee. Zijn pet draait gedurende de show alle kanten op, tot gewoon af. Plectrums vliegen in het rond.

Verschillende hits passeren de revue. “Are you guys into some oldschool country?” Yeah, we are! Luke trakteert ons op “Mountain Music” van Alabama, “Much Too Young (To Feel This Damn Old) van Garth Brooks en “My Next Broken Heart” van Brooks & Dunn. Als toegift krijgen we “I See You” en gelukkig, last but not least, “Country Girl (Shake It For Me Girl)”. Mét swinging moves van onze vriend himself! Wat een show, wat een performer.

Het publiek zingt nagenoeg alle nummers uit volle borst mee en de interactie tussen publiek en Luke is schitterend. Bij het nummer “Drink A Beer” roept iemand in de zaal aan het einde van de song, nét voordat Luke de laatste keer “Drink A Beer” wil zingen, heel luid “Drink a f*cking beer”.

Luke lacht net zo hard mee en zet het nummer pas enkele ogenblikken later voort. Het tekent de sfeer: ontspannen, gezellig. Deze party werd in ieder geval niet ‘gecrashed’.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty