Lucie Silvas en Charlie Worsham in Melkweg

Lucie's weerzien met het Nederlandse publiek.

The Max van de Melkweg was op zaterdagavond 11 november helaas niet helemaal uitverkocht, maar gelukkig vonden veel mensen de ‘sweet music’ van Lucie Silvas en Charlie Worsham belangrijker dan een overdosis suiker. Het oerhollandse weer en de gemiddelde leeftijd van het aanwezige publiek zal bijgedragen hebben aan de keuze voor Amerikaanse muziek in plaats van de Amerikaanse traditie van Halloween.

Voor Lucie was het een langverwacht weerzien met het Nederlandse publiek, de plaats van misschien wel haar grootste successen. Charlie was eerder dit jaar nog de headliner van de Amsterdam Country Night (editie 2017), maar fungeerde nu als support-act.

Charlie Worsham

Van headliner naar voorprogramma, het maakt Charlie niets uit. Hij leeft volgens de tekst van de tatoeage (“Follow Your Heart”) die hij op zijn linkeronderarm heeft staan. Olijk, vrolijk en zolang hij muziek kan maken is hij in zijn element.

Charlie is een goede muzikant en tekstschrijver, en sinds kort ook auteur, maar iemand die zelf nog geen grote hits gehad heeft. Hij heeft weliswaar de steun van zijn maatschappij, maar het budget voor promotie blijft beperkt. En dat is erg jammer. Maar aan de andere kant blijven Charlie en zijn muziek hierdoor puur en ongezoet.

Met begeleiding van de drummer en bassist van Lucie’s band speelde hij zeven songs voor ons. Niet altijd de meest voor de hand liggende titels, zo ontbrak “Cut Your Groove” bijvoorbeeld, maar stuk voor stuk mooie liedjes. Hij heeft beslist enkele fans erbij gekregen. De geluiden uit het publiek na afloop van zijn set waren allemaal positief.

Wij hopen op een snel weerzien, bijvoorbeeld als headliner in een zaal als ‘Upstairs’. Charlie rocks!

Setlist Charlie Worsham

 1. I Ain’t Going Nowhere
 2. Call You Up
 3. Tools Of The Trade
 4. Take Me Drunk
 5. Old Time’s Sake
 6. Please People Please
 7. Southern By The Grace Of God

Lucie Silvas

Lucie Silvas is, na strubbelingen met haar oude platenlabel, enige tijd van de muzikale radar verdwenen. In deze tijd veranderde haar leven ingrijpend: een move naar Nashville, een huwelijk met John Osborne van Brothers Osborne en een overgang van pop naar folk/country. Haar terugkeer op het Nederlandse podium, als onderdeel van een Europese Tour, zal voor haar een spannende aangelegenheid geweest zijn. Wat vinden haar oude fans van haar nieuwe muziekrichting, gaan ze met haar mee en komen ze weer in grote getale op haar shows af?

In de hoogtijdagen van haar popcarrière verkocht ze in no-time de Heineken Music Hall (tegenwoordig AFAS Live) uit. Dit keer was ‘The Max’ van de Melkweg slechts gedeeltelijk gevuld. Misschien een teleurstelling, maar Lucie weet dat ze na haar afwezigheid en switch van muziekgenre weer onderaan moet beginnen. Hiervan was overigens niets te merken. Ze speelde, naar eigen zeggen, alsof ze gisteren nog voor haar Nederlandse fans stond. Ze was duidelijk op haar gemak en er was volop ruimte voor spontane acties en grappen.

Het geluid aan het begin van het concert was iets te hard, maar daar werd door ‘de mannen aan de knoppen’ snel wat aan gedaan. Vol overgave speelde ze met haar uitstekende band een show waarbij zowel haar ‘oude publiek’ als de meer country georiënteerde fans aan hun trekken kwamen. Oude hits en songs van haar recente album “Letters To Ghosts” wisselden elkaar af en we kregen zelfs een voorproefje van haar nieuwe album dat begin 2018 verschijnt. Het was weer een mooie avond!

Setlist Lucie Silvas

 1. First Rate Heartbreak
 2. Kite
 3. Unbreakable Us
 4. Smoke
 5. I Want You All To Myself
 6. How To Lose It All
 7. Smoking Your Weed
 8. What You’re Made Of
 9. Place To Hide / Don’t Look Back °
 10. Forget Me Not °
 11. Just For The Record °
 12. My Old Habits
 13. Happy
 14. E.G.O.
 15. Who’s Loving You
 16. Letter To Ghosts ^
 17. Mando
 18. Breathe In
 19. Everything Looks Beautiful
 20. Change My Mind/Pull Stars Down

° akoestisch
^ met Charlie Worsham


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty