De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Little Big Town is reislustig

En sneakt er snel een EP in...

Little Big Town heeft, heel ‘sneaky’, een nieuw album uitgebracht. Het album ontbreekt dan ook compleet in ons overzicht van de albumreleases van juni 2016. Heel toepasselijk hebben ze het album “Wanderlust” gedoopt, hetgeen reislust betekent in het Nederlands.

Toepasselijk omdat het eigenlijk geen echt countryalbum is. Eerder dit jaar werd via social media al duidelijk dat er ‘iets’ aparts op stapel stond. Een foto van Karen en Kimberly met Justin Timberlake in de studio werd door die laatste de wereld in gestuurd. Er stond echter niet bij waaraan ze op dat moment samenwerkten, het gissen kon beginnen.

jonge Justin Timberlake bij Star Search

Een jonge Justin Timberlake bij 'Star Search'

Pop of Country, wat zou deze samenwerking opleveren? Justin Timberlake is zelf een groot countryfan, en misschien had hij – na zijn stoere duet met Chris Stapleton tijdens de CMA Awards in 2015 – de smaak te pakken? Of zouden de mooie harmonieën van Little Big Town ingezet worden voor een popproject?

Het is dus het laatste geworden, Little Big Town is afgereisd naar popland. Samen met Justin Timberlake en Pharrell Williams hebben ze een album met acht liedjes uitgebracht.

Dit album is het resultaat van de vriendschap en chemie tussen LBT en Pharrell Williams. Het begon met één schrijfsessie enkele maanden geleden, maar dat werden er al snel meer. Zowel in Los Angeles als in Nashville werkten we samen aan het album.

Tijdens het opnemen groeide het besef dat we deze songs met onze fans moesten delen. Pharrell is ook een fan van countrymuziek en harmonieën, en onze muziekwerelden komen perfect samen op deze plaat. De muziek is aanstekelijk, vrolijk en gemaakt om op te dansen. Karen Fairchild

Tracklist

De tweede track van het album – “C’mon” – is de samenwerking met Justin Timberlake. Hieronder de volledige tracklist:  

  1. One Dance
  2. C’mon
  3. One Of Those Days
  4. Work
  5. Skinny Dippin’
  6. Willpower
  7. Miracle
  8. The Boat

Little Big Town - Wanderlust


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty