Line-up Ramblin’ Roots festival 2018 compleet

Ook dit jaar kun je in oktober weer genieten van het Ramblin’ Roots Festival.

De line-up van deze vijfde editie is nu compleet. Het wordt een avond die je niet wilt missen. Kijk dus snel in je agenda of zaterdag 20 oktober nog vrij is en bestel je tickets.

Met meer dan vijftien artiesten op het affiche kun je natuurlijk niet pas ’s avonds beginnen. Het programma start daarom al om 15:00 uur. Zorg dus dat je op tijd aanwezig bent bij TivoliVredenburg in Utrecht.

De line-up

Ramblin Roots 2018

De volledige line-up ziet er als volgt uit: The White Buffalo, Alejandro Escovedo & Don Antonio, Steve Forbert, Howe Gelb, Garrett T. Capps, American Aquarium, Rayland Baxter Rev. Sekou, Chastity Brown, David Luning, Pieta Brown, David Olney & Dan Seymour, T-99, Ad Vanderveen, Grant Peeples, Otis Gibbs, Noble Jacks, Golden Glows, Levi Parham, Chris Blevins, The Goon Mat & Lord Bernardo en Blue Flamingo.

Meer informatie over deze artiesten vind je onderaan dit artikel. De informatie komt van de officiële pagina van het festival, wij hebben er links naar Spotify bijgezet voor je. Handig! (als je gebruik maakt van Spotify 🤠)

Tickets

De tickets voor deze middag en avond vol met mooie americana, blues, country, soul en roots muziek kosten € 46,50°. Dit is inclusief servicekosten én garderobe.

Tickets

° Dit is inclusief servicekosten, maar exclusief eventuele bijkomende kosten zoals bijvoorbeeld een lidmaatschap.

Even voorstellen…

We stellen hieronder enkele artiesten aan je voor.

Rayland Baxter

In 2016 sloot de Amerikaanse singer-songwriter Rayland Baxter zich op een oude bandenfabriek in Franklin, Kentucky en schreef meer dan vijftig nummers. Tien daarvan zijn terecht gekomen op zijn nieuwe album Wide Awake dat dit jaar het licht zag. Zijn easygoing, frisse soulvolle geluid in combinatie met zijn sterke teksten en avontuurlijke arrangementen neemt hij mee naar Utrecht voor Ramblin’ Roots festival. Leuk Wide Awake weetje: Je hoort zijn eigen vader Bucky Baxter en countrylegende Lloyd Green op pedal steel.

Rayland Baxter

The White Buffalo

Ramblin’ Roots heeft weer mooie smaakmakers weten vast te leggen zoals singer-songwriter Jake Smith, beter bekend als The White Buffalo, wordt vaak vergeleken met Eddie Vedder en Bruce Springsteen. De Amerikaan groeide op met country muziek en het is dan ook niet gek dat Bob Dylan en Leonard Cohen zijn grootste inspiratiebronnen zijn. Zijn laatste album Darkest Darks, Lightest Lights (2017) werd zeer lovend ontvangen verschillende grote muziekbladen! Op dit album worden verschillende genres als alternatieve rock, blues, country and folk gecombineerd. Ook viel hij op bij de producer en bedenker van televisieserie Sons Of Anarchy, waarvoor hij inmiddels al tien nummers schreef!

The White Buffalo

Steve Forbert & Garrett T. Capps

Steve Forbert komt exclusief voor het festival naar Nederland. Hij is hersteld van de chemokuur die hem eerder dit jaar zijn tournee deed afzeggen. Wij zijn uiteraard zeer vereerd dat hij komt. Naast deze oude rot ook een fonkelnieuwe naam: Garrett T. Capps. Deze uit Texas afkomstige zanger en songwriter heeft alles in zich om in de komende jaren uit te groeien tot net zo’n held als Daniel Romano. Een heerlijke stem en muzikaal is hij niet vast te pinnen op een geluid. Van honky-tonk naar pure country, en in sommige songs hoor je zelfs een weemoedige new-wave geluid. Bekijk hier de clip van zijn recente single.

Steve Forbert Garret T. Capps

Alejandro Escovedo & Don Antonio

Als legende in het vak heeft de Texaan Alejandro Escovedo alle muzikale uithoeken inmiddels wel zo’n beetje verkend. Of het nu om punk, psychedelica, rock ’n roll of country gaat, hij doet het met verve. Niet voor niets werken grote artiesten als Ryan Adams en Chuck Prophet graag met hem samen. Van levenslust is door de jaren heen in ieder geval niets verloren gegaan zijn laatste album Burn Something Beautiful (2017) bulkt van geestdrift en optimisme. Escovedo wordt begeleid door het Italiaanse Don Antonio, dat met filmische country zorgt voor de punt op de i!

Alejandro Escovedo Don Antonio

American Aquarium

Het uit North Carolina afkomstige American Aquarium wilde er vijf jaar geleden eigenlijk een punt achter zetten, tot ze met het door Jason Isbell geproduceerde album Burn.Flicker.Die ineens doorbraken. Gelukkig maar, want inmiddels heeft hun virtuoze alt.country een hoop erkenning geoogst bij liefhebbers. De sound van het vijftal is doorspekt van huilende pedalsteel gitaren, waarbij invloeden van Bruce Springsteen, The Jayhawks en Ryan Adams doorschemeren. Aankomende zomer verschijnt er een nieuwe langspeler, geproduceerd door niemand minder dan americanaheld John Fullbright!

American Aquarium

Howe Gelb

Americana icoon Howe Gelb behoeft natuurlijk geen introductie meer. De man achter Giant Sandworms draait al meer dan 30 jaar mee en doet zijn hele carrière waar hij zin in heeft. Was het vorige album een soort woestijnrockopera, laat hij op zijn nieuwste album Heartbreak Pass een staalkaart horen van zijn kunnen. Van steengoede rootsrock en fluisterzang tot ontroerende country, Gelb kan het allemaal!

Howe Gelb

Chastity Brown

In een trailerpark in Tennessee werd de basis gelegd voor Chastity Brown’s muzikale carrière. Niet alleen groeide ze hier op met country en soul, ook leerde ze dankzij haar agressieve stiefvader en geaardheid de harde kant van het leven kennen. Deze ervaringen nam ze mee naar Minnesota, waar ze zich ontwikkelde tot een begenadigd muzikante met een doorleefde mix van gospel, countrysoul, folkblues en jazz. Inmiddels maakt ze ook de oversteek naar Europa en werd ze al enthousiast onthaald in het populaire Britse tv-programma Later…with Jools Holland. Haar vijfde album Silhouette of Sirens verscheen in 2017 en kan op lovende kritieken rekenen!

Chastity Brown

David Luning

De jonge David Luning groeide op met stevige rock, maar maakte een draai van 180 graden toen hij de muziek van folkzanger John Prine hoorde. Hij stopte met zijn studie, verhuisde terug naar Californië en vulde zijn leven vanaf dat moment enkel nog met het schrijven van aanstekelijke rootspopnummers. Op laatste album Restless (2017) wordt akoestische blues afgewisseld met elektrische uitschieters en zet Luning zijn eigen rusteloosheid om naar levenslustige teksten.

David Luning

Pieta Brown

Hoewel de Amerikaanse Pieta Brown (dochter van folkmuzikant Greg Brown) het grote publiek wellicht nog niet heeft bereikt, valt ze bij haar collega’s al goed in de smaak. Onder anderen Mark Knopfler, Calexico, The Pines en David Lindley doen op laatste album Postcards (2017) zelfs een paar nummers mee. Ondanks deze verschillende invloeden, weet Brown de nummers moeiteloos aan elkaar te hechten met haar betoverende vocalen. Ingetogen folksongs met een dromerig randje!

Pieta Brown

David Olney & Dan Seymour

Met ruim 20 albums op zijn naam, kun je singer-songwriter David Olney haast legendarisch noemen. Niemand minder dan Townes Van Zandt prees hem uitvoerig (“one of the best songwriters I’ve ever heard”) en collega’s als Emmylou Harris en Linda Ronstadt brachten zijn Amerikaanse folknummers naar een groot publiek. Olney zelf houdt zich liever op de achtergrond, met een bijpassende, bescheiden podiumverschijning. Zeker niet minder interessant, want samen met bassist Dan Seymour schiet hij van rauw en expressief naar intiem en gevoelig!

David Olney

Ad Vanderveen

De Nederlandse Ad Vanderveen heeft al flink wat jaren op de teller, maar van terugschakelen is nog lang geen sprake. Niet minder dan 31(!) albums staan er op zijn naam, waarop hij telkens weer de eenvoud tot een kunst weet te verheven. Maar, eentonig kun je het niet noemen – op laatste plaat Denver Nevada (2018) wordt fijne, ingetogen folk moeiteloos afgewisseld met expressief gitaarspel. Vanderveen bewijst moeiteloos bij de top van de Nederlandse americana te behoren.

Ad Vanderveen

Rev. Sekou

Auteur, documentairemaker, theoloog, muzikant en bovenal roemruchtig activist: de uit Missouri afkomstige Rev. Sekou (kort voor Rev. Osagyefo Uhuru Seku) weet zijn mannetje te staan en vertaalt dit naar krachtige gospel, Mississippi blues en Southern soul. Openingsnummer Resist van laatste plaat In Times Like These (2017) begint dan ook direct met stukken uit de protestspeech die hem in de gevangenis deed belanden. Sekou’s gouden soulstrot wordt bijgestaan door de AJ Ghent’s pedal-steel en de onvolprezen Rev. Charles Hodges op hammondorgel.

Rev. Sekouv

Grant Peeples

Het was Bob Dylan’s Girl From The North Country dat de Amerikaanse Grant Peeples inspireerde om een gitaar op te pakken. Dit resulteerde uiteindelijk in akoestische folk dat het midden houdt tussen Willie Nelson en Leonard Cohen, doorspekt met politiek geladen teksten. Zijn laatste album Settling Scores Vol. II bevat een folk- en rootsinslag en bulkt van Peeples grenzeloze schrijverstalent, waarbij zijn eigen rauwe vocalen naadloos samengaan met de warme stem van folkzangeres Jaimee Harris.

Grant Peeples

Noble Jacks

Met een tourschema waar je U tegen zegt, heeft alt-folkband Noble Jacks in thuisland Engeland al heel wat zieltjes gewonnen. Niet alleen speelden ze uitverkochte headline shows, ook de grotere festivals als Glastonbury en Cambridge Folk Festival vielen voor het trio. Er wordt ondanks het leven on the road niets aan energie ingeleverd: de heren staan voor een enthousiaste, footstompin’ sound waarbij de harmonica en viool je om de oren vliegen. Stilzitten bij debuutplaat What The Hammer (2017) is geen optie!

Noble Jacks

Blue Flamingo

Blue Flamingo is het alias van de Rotterdamse Ziya Ertekin, die met een omvangrijke verzameling 78-toerenplaten stad en land afstruint om het publiek kennis te laten maken met zijn collectie. Naast o.a. jazz, gospel, blues en tango, heeft hij souvenirtjes meegenomen van zijn verschillende muzikale reizen. Lowlands, North Sea Jazz en Oeral staan al op Blue Flamingo’s cv en ook liggen er al drie compilatie albums van zijn hand in de schappen. ‘Ultieme dansmuziek, maar dan wat ouder’ aldus de dj zelf!

Otis Gibbs

Singer-songwriter Otis Gibbs plantte in zijn leven 7.172 bomen, heeft ooit met een beer geworsteld (en verloren) en wordt omschreven als één van de beste onbekende folk artiesten van het moment. Met muziek in de sfeer van Jimmie Rodgers, Woody Guthrie en Townes van Zandt creëert Gibbs een omlijsting voor zijn persoonlijke verhalen, anekdotes en scherpe beschouwingen. Op zijn vijftigste verjaardag had hij geen zin in een feestje, dus nam hij in plaats daarvan maar ‘gewoon’.

Otis Gibbs

Golden Glows

Het Antwerpse Golden Glows blaast nieuw leven in lang vervlogen melodieën. Met één gitaar en drie stemmen creëert de groep al meer dan een decennium verrassende folkavonturen. Na een jarenlange tocht langs americana, de roaring twenties en de blues concentreert de groep zich tegenwoordig meer op eigen materiaal en verstevigt hun positie wat sommigen wel eens ‘de mooiste folkgroep van België’ noemen.

Golden Glows

Levi Parham & Chris Blevins

Oklahoma vaardigt in één keer twee begaafde Americana-artiesten af! Levi Parham valt op door zijn soulvolle stem, die een extra dimensie geeft aan zijn Jimmy LaFave-achtige rootsrock. Op zijn derde album It’s All Good kunnen we weer rekenen op stomende gitaren! Van Chris Blevins verscheen vorig jaar debuutplaat Better Than Alone, vol met southern (blues)rock en roots, gepassioneerd gezongen en gespeeld.

Levi Parham Chris Blevins

T99

Het Amsterdamse T99 wordt oprecht gezien als een van de meest opwindendste rootsband van Nederland en omstreken. De driemansformatie speelde met legendes als Chuck Berry, Dr. John en Little Feat en bewijst al jaren aan de top van de Europese alternatieve rootsrock te staan met hun krachtige brouwsel van rock-‘n-roll, blues, country en een vleugje soul.

The Goon Mat & Lord Bernardo

Met de techniek van een jonge Elmore James en het rauwe randje van Iggy & The Stooges maakt bluesgitarist Matthias Dalle alias The Goon Mat onvervalste en explosieve rhythm & blues boogie. Bijgestaan door zijn rechterhand en mondharp speler Lord Bernardo dendert dit Luikse duo al jaren naar grote hoogten binnen de blues-boogie wereld.

The Goon Mat Lord Bernardo


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty