De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Lindsay Ell in TivoliVredenburg

Helaas waren we zelf verhinderd, maar we kunnen jullie toch een impressie geven van de avond.

Helaas waren we zelf verhinderd, maar we vonden Zoran bereid om namens ons als razende reporter en fotograaf te fungeren. Hieronder zijn verslag van het concert van Lindsay Ell in Tivoli Utrecht, zaterdagavond 7 oktober.

Concertverslag Lindsay Ell

De beheerders van Country-Music.nl hebben mij gevraagd of ik wat foto’s wilde maken van en een kort stukje wilde schrijven over het optreden van Lindsay Ell in Club 9 van Tivoli Vredenburg te Utrecht.

Club 9 is, net als Cloud 9, gelegen op de bovenste verdieping van Tivoli Vredenburg, waarvan het laatste stuk met de trap afgelegd mag worden. Het is een leuke, intieme ruimte. Je staat direct tegen het podium aan, op anderhalve meter van de artiest. Volgens de organisatie waren er zo’n kleine 150 mensen aanwezig en de sfeer zat er goed in.

Een gitaar en een stem

Klokslag half negen kwam deze kleine Canadese jongedame het podium op gelopen. Na een kort welkomstwoord zette ze “Wildfire” in met een heerlijk gitaarrifje. Een gitaar en haar stem is het enige wat ze nodig heeft voor dit intieme optreden.

Na “Mint” was het tijd voor haar nieuwste single “Waitin’ On You”. Een groot deel van het publiek zong mee en begon spontaan mee te klappen tijdens de break in het nummer. Ze hielden dit vol tot het einde van het nummer.

Daarna gebruikte ze een sampler om een saxofoon rifje te starten voor het nummer “Champagne”, waar ze ook een heerlijk gitaarsolootje in gooide. Gedurende de avond was voor iedereen wel duidelijk dat ze heerlijk gitaar kan spelen, zowel elektrisch als akoestisch.

Favoriete album

Als intro voor de cover “Stop this Train” van John Mayer vertelde ze ons dat Kristian Bush (die van Sugarland) haar vroeg wat haar favoriete album is. Zij antwoordde dat  “Continuum” van John Mayer toch tot wel één van haar favorieten behoort. Hierop zei Kristian tegen haar: je hebt twee weken de tijd om dat album zelf op te nemen, maar je moet wel alle instrumenten zelf bespelen en het moet voor een platenlabel zijn, GO!

Toen was het tijd voor wat meer uptempo. “Good” werd opgevolgd door haar uitvoering van het nummer “The Way You Make Me Feel” van Michael Jackson. Ook deze werd weer heerlijk meegezongen door het aanwezige publiek.

Na “Castle”, ook een nummer van haar nieuwe album “The Project”, liet ze zien wat ze met een gitaar kan door wat rifjes te spelen van “Stairway to Heaven”, “Sweet Home Alabama”, “Back in Black”, “Walk This Way” en “Sunshine of Your Heart”, alvorens “Superstition” van Stevie Wonder in te zetten.

Ze sloot de avond af met wederom twee nummers van haar laatste album: “Space”, gevolgd door “Criminal”.

Terug in maart

Na haar optreden nam ze ruim de tijd voor haar fans om te signeren en met haar op de foto te gaan. Uit een gesprek tussen de tourmanager van Lindsay en de promoter van het event, Greenhouse Talent, vingen wij op dat het de intentie is om Nederland in Maart opnieuw te bezoeken. Ze is dan voor haar optredens tijdens C2C Countryfestival toch al aan deze kant van de grote plas.

Lindsay heeft genoten van haar optreden hier in Nederland en het publiek heeft van haar genoten. Wordt vervolgd in Maart!

Setlist

 1. Wildfire
 2. Mint
 3. Waitin’ on You
 4. Champagne
 5. Stop This Train
 6. Good
 7. The Way You Make Me Feel (Michael Jackson cover)
 8. Castle
 9. Space
 10. Superstition (Stevie Wonder cover) – start met riffs: Stairway to Heaven/Sweet Home Alabama/Back in Black/Walk This Way/Sunshine of your Heart
 11. Criminal

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty