De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Levi Parham en Bernard Hering live in Q-Factory

Een gaaf concert in de muziekfabriek van Amsterdam, helaas voor een niet uitverkochte zaal.

Steeds vaker kunnen wij countryfans voor mooie concerten terecht in de Q-Factory in Amsterdam en ook gisterenavond was het weer raak. Levi Parham deed de fabriek aan op zijn ronde door Nederland met als support-act de Nederlander Bernard Hering. Een mooie avond met mooie verhalen verpakt in prachtige americana muziek, zoals bijvoorbeeld het prachtige “Wrong Way To Hold A Man“.

Gemiste kans

Hopelijk hebben we met deze kop de aandacht getrokken, in ieder geval van die honderd countryfans die gisteren niet aanwezig waren. Jullie hebben een kans laten liggen. Een kans om kennis te maken met een getalenteerde Nederlandse artiest én om getuige te zijn van een mooi muziekfeest. Onze tip is dan ook om de volgende keer meteen een kaartje te kopen. 🙂

Bernard Hering

Oorspronkelijk stond Josh Harty op het affiche voor deze avond, maar hij moest door privéomstandigheden afzeggen. Gelukkig was Bernard Hering net terug van een muzikale wereldreis en was hij bereid dat gat op te vullen. Hiermee vergrootte hij de Nederlandse inbreng deze avond aanzienlijk, maar daarover later meer.

Negen mooie songs speelde Bernard voor ons, waarvan enkele terug te vinden zijn op zijn onlangs verschenen debuut EP “Luck On My Sleeve”. Deze EP nam hij al in 2016 op, maar na de release van de eerste single “Love Life” besloot hij eerst de wijde wereld in te trekken.

Hij speelde onder andere in Colorado, Wyoming en andere delen van de Verenigde Staten en in Indonesië. Een inspirerende reis, waarin zijn muzikale horizon een stuk breder werd en zijn muziekrichting duidelijker vorm kreeg. Folk, americana en country zijn z’n toekomst.

Schilderen als een oude cowboy

Een goede keuze, zo zagen we in de Q-factory, want het past bij zijn stem en zijn manier van storytelling. Bernard roept een heel fijn ‘kampvuur’ gevoel op. In een door sterren verlichte nacht schildert hij als een oude cowboy zijn verhalen en avonturen met zijn collega’s.

Bernard Hering - "Luck On My Sleeve" @ Spotify

Setlist

 1. Love Live
 2. Betsy
 3. Luck On My Sleeve
 4. I Wanna Live
 5. Before I’ll Lay Down
 6. Sweet Little Love
 7. Loving You Is The Hardest Part
 8. Damn Right Indeed
 9. I’m Coming Back One Day

Levi Parham

De tour van Levi Parham door Nederland zit er bijna op. Zaterdag 4 november krijg je nog de kans hem aan het werk te zien in Groningen, tijdens het ‘Take Root‘ festival. Daar krijgt hij gezelschap van onder andere Jason isbell, Margo Price en Sam Outlaw.

Bijgestaan door de bekende Nederlandse gitarist BJ Baartmans en diens zoon op basgitaar, werd het in de fabriek een waar feestje. Dat het concert niet was uitverkocht, deed daar niets aan af. De aanwezigen werden getrakteerd op een energieke set. Levi speelde nummers van beide studioalbums, al had zijn laatste album “These American Blues” de overhand.

Lange afstand, lange dagen

Hij opende het concert met de titeltrack van dit album waarna “Held In High Regard”, “Love Comes Around” en “Wrong Way To Hold A Man” volgde. Aangekondigd als “Boxmeer Blues” werd daarna “Long Way From Here” ingezet, een nummer dat voor Levi speciale betekenis krijgt als hij zo ver van huis is en door het tijdsverschil niemand kan bereiken. Dit nummer ging in de set over op “Gonna Be A Long Day”, ook toepasselijk omdat Levi tijdens deze tour over het algemeen lange dagen maakt.

Chemie

Tijdens het hele concert, maar bij “Chemical Train” in het bijzonder, bleek overduidelijk wat een getalenteerde gitarist BJ Baartmans is. Dat talent heeft hij ook overgedragen aan zijn zoon die de basgitaar in handen had en samen met Levi’s drummer zorgde het ondersteunende drietal voor een enorm solide basis. De chemie was overduidelijk en droeg bij aan het plezier, en niet alleen op het podium.

Na “Heavyweight” van zijn debuutalbum speelde Levi twee nieuwe tracks: “Kiss Me In The Morning” en “Bad Ass Bob”. Die laatste is een ode aan de grootste outlaw/schurk die Levi in de schurkenstaat Oklahoma kent, zijn terriër Bob.

Iets vrolijker wordt het daarna met “I’m Behind Ya”, een nummer dat hij schreef op de dag dat BB King stierf en daardoor een bijzondere betekenis krijgt. Met “Waiting Game” sloot hij de reguliere set, waarna hij bij de toegift Nederland nog een ‘pluim’ gaf voor ons ontbijt. Wij hebben zoete dingen bij het ontbijt, en dat is wat Levi graag eet.

Heerlijk ‘diner’

Na zo’n uitspraak kon alleen maar “Two Cookies” volgen. Als een zoet nagerecht na een heerlijk diner dat smaakt naar meer. We hopen op een vervolg zodat die honderd countryfans die we hierboven aanhaalden ook kunnen meegenieten.

Setlist

 1. These American Blues
 2. Held In High Regard
 3. Love Comes Around
 4. Wrong Way To Hold A Man
 5. Boxmeer Blues (Long Way From Here)
 6. Gonna Be A Long Da
 7. Chemical Train
 8. Heavyweight
 9. Kiss Me In The Morning  °
 10. Bad Ass Bob  °
 11. I’m Behind Ya
 12. Waiting Game
 13. Two Cookies

° nieuwe song


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty