De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Lee Brice verrast weduwe van omgekomen militair met een speciaal cadeau

Wat een super speciale, en ontzettend emotionele verrassing. Well done Lee!

De Academy of Country Music is opgericht in 1964 en richt zich op de promotie van countrymuziek. Daarnaast voorzien zij hun filantropische stichting ‘ACM Lifting Lives’ van fondsen, onder andere door de opbrengst van de jaarlijkse Awardshow. Het verbeteren van leefomstandigheden (in de breedste zin van het woord) is het doel van ‘ACM Lifting Lives’.

Zaterdag 2 april, één dag voor de uitreiking van de awards, werd in Las Vegas het jaarlijkse ‘ACM Party for a Cause Festival’ georganiseerd. Tijdens dit festival treden ieder jaar enkele countrysterren op en worden, tussen de optredens door, mensen in het zonnetje gezet of krijgen ze hulp aangeboden.

Lee Brice had dit jaar een hele speciale verrassing in petto voor Ginger Gurley Gilbert Ravella. Haar echtgenoot, militair Troy Gilbert, is in 2006 gesneuveld in Irak.

Kort voordat hij bericht kreeg dat hij zou worden uitgezonden, moest Troy zijn truck inruilen voor een nieuwe. De oude truck, die nog van zijn vader is geweest, kreeg te veel mankementen en was niet meer betrouwbaar. Een maand voor zijn uitzending werd ook de nieuwe truck verkocht. Het zou te moeilijk zijn om de afbetalingen op te hoesten terwijl Troy in Irak zat. Een zorg minder voor Ginger en wat extra geld in kas.

Lee Brice - Hard 2 Love

Toen “I Drive Your Truck” verscheen merkte ze dat het niet de nieuwe truck was waarnaar ze terug verlangde, maar de oude. Daarin zaten alle herinneringen, alle goede momenten. Vorig jaar ontmoette ze Lee Brice en vertelde hem dat zijn lied “I Drive Your Truck” (van het album “Hard To Love“) daardoor zoveel voor haar betekent.

I drive your truck
I roll every window down
And I burn up
Every back road in this town
I find a field, I tear it up
Til all the pain’s a cloud of dust
Yeah, sometimes I drive your truck

Het kostte Lee wat moeite, maar uiteindelijk vond hij de Chevy Silverado 1500 uit 1992. Hij kocht hem terug, liet hem opknappen en gaf hem zaterdag cadeau aan Ginger en haar familie.

Ik dacht dat ik op het podium moest komen om een donatie van de ‘Academy of Country Music’ aan ‘Fold of Honor' (Organisatie die kinderen van gevallen en gewonde soldaten ondersteunt met onderwijs) aan te nemen. Lee trok ons op het podium en begon het verhaal van onze ontmoeting vorig jaar te vertellen.

Toen zei hij: “We hebben Troy’s truck gevonden”. Ik en mijn kinderen keken hem ongelovig aan, maar hij vroeg ons om op het grote scherm te kijken. Daar zagen we een foto van Troy’s truck. Toen kwam de volgende verrassing: ze stond buiten geparkeerd. Ginger Ravella

Hieronder de tweet die ACM Lifting Lives stuurde, met daarin wat beelden van het moment.

Helaas is de tweet verwijderd. Hieronder nog de tekst van het bericht.

This is what #ACMparty For a Cause and #ACMLiftingLives is all about! Such an honor. @LeeBrice @FoldsofHonor. April 3, 2016

 


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty