De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

LeDoux deux

Zo vader, zo zoon.

Chris LeDoux. De rodeokampioen met een gitaar, een mooie stem en dito liederen over het leven ‘on the road’ en op de rodeo’s. Iedere countryfan heeft wel van hem gehoord. Zijn het niet zijn liederen, dan wel in het nummer “Much Too Young To Feel This Damn Old" van zijn goede vriend Garth Brooks waarmee Chris LeDoux in één klap een echte landelijke beroemdheid werd.

Chris LeDoux

The competition’s getting younger
Tougher broncs, you know I can’t recall

The worn out tape of Chris LeDoux, lonely women and bad booze
Seem to be the only friends I’ve left at all

In 2005 overleed Chris op 56-jarige leeftijd in Casper (Wyoming). Hij liet Peggy, zijn vrouw, achter met hun vijf kinderen.

Ned LeDoux

Zijn zoon Ned LeDoux heeft afgelopen vrijdag zijn eerste album uitgebracht, de EP “Forever A Cowboy”. Het is een album met vijf songs, dat sterk doet denken aan het materiaal van zijn vader.

Ned LeDoux - Forever A Cowboy

Ned zegt zelf dat hij met zijn debuutalbum de “Cowboy weer in countrymuziek stopt”.

Het album is geproduceerd door Mac McAnally, die ook vaak samenwerkte met Chris LeDoux. Ned’s favoriet is “We Ain’t Got It All”, omdat dit het eerste nummer was dat hij samen met zijn vader schreef.

Tracklist

  1. “We Ain’t Got It All”
  2. “Brother Highway”
  3. “Forever A Cowboy”
  4. “Johnson County War”
  5. “The Hawk”

Een echte aanrader. Luister zelf naar deze mooie EP wanneer je de kans hebt. Bijvoorbeeld op Spotify.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty