De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Lady Antebellum met Kelsea Ballerini in AFAS Live

Een waanzinnig concert voor een uitverkochte zaal.

Een uitverkochte zaal in AFAS Live Amsterdam is op zich niets geks. Maar ook gisteren was dit het geval en dat voor een genre en artiesten die nooit te horen zijn op de Nederlandse radio. Lezen jullie even mee publieke omroep?

Voor zowel Kelsea Ballerini als Lady Antebellum was het de primeur in Nederland, en er werd groots uitgepakt. Na de laatste show van het Amerikaanse gedeelte van de ‘You Look Good Tour’ werd alles netjes ingepakt en verstuurd naar Europa voor shows in Nederland, Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika°.

Het valt ‘Music City’ op dat het aantal countryfans in Nederland groeit en wij een enthousiast publiek zijn. Dat artiesten het Verenigd Koninkrijk aandoen is eigenlijk wel logisch, maar steeds vaker krijgt Nederland het enige andere Europese concert. Gisteren is daar een voorbeeld van, maar bijvoorbeeld ook het recente concert van Miranda Lambert. Een mooie ontwikkeling.

Een avond vol liefde

Zondagavond 1 oktober 2017 was een onvergetelijke avond. We werden getrakteerd op een fantastisch concert. In de zaal van AFAS Live waande je je als countryfan even in een kleinere versie van de Bridgestone Arena in Nashville. Niet alleen door het grotere podium, de enorme schermen en de uitgebreide lichtshow, maar ook de zitplaatsen in de zaal deden Amerikaans aan.

Het werd een avond vol liefde. Love songs over gevonden en verloren liefdes, maar ook over de liefde voor de muziek, de liefde van het publiek voor de artiesten en vice versa en liefde voor ongeboren kinderen. Daar kon zelfs een nieuw lied dat op 3 november op het nieuwe album van Kelsea verschijnt, niets aan veranderen.

Kelsea Ballerini

Je kunt alles nog zo goed inpakken, als de verzending ervan vertraging oploopt, sta je zonder. Op weg naar het concert ontvingen we een tweet van Kelsea. Een deel van haar instrumenten en apparatuur stond op dat moment nog op de veerboot, waardoor het een akoestische set zou worden.

Kelsea Ballerini - gear delayed tweet

Ze gaf inderdaad de beloofde 120 procent. Van de enorme jetlag waarover ze in een eerdere tweet repte, was weinig te merken en ook de akoestische gitaren waren meer dan toereikend om het publiek uit de stoelen te krijgen.

Ster van de toekomst

De nu 24-jarige Kelsea liet zien waarom ze door veel kenners gezien wordt als één van de sterren van de toekomst. Ze beschikt over een goede stem, haar liveshow is energiek, ze heeft een goede band achter zich en het scoren van hits lijkt voor haar geen probleem.

Hits die ze ook nog eens zelf schrijft, waardoor ze niet afhankelijk is van anderen. Haar tweede album “Unapologetically” verschijnt op vrijdag 3 november.

Of er in Nederland countryfans zijn?

Het moet in aanloop naar haar debuut in Nederland voor Kelsea dé vraag zijn geweest. Ze stelde hem voorafgaand aan haar korte medley dan ook hardop, maar eigenlijk wist ze tijdens het openingsnummer het antwoord al. “Love You Like You Mean It” is niet alleen haar eerste hit en doorbraak, het was ook de opening van het concert.

En de liefde was gisteren wederzijds. Na de titeltrack van haar nieuwe album kwam de meezinger “Dibs”, waarbij Kelsea het podium verliet om in de zaal zelf te checken of iedereen wel meezong. Na de korte medley waarin ze onze kennis van countrymuziek testte, nam ze even de tijd om over haar albums te praten.

Levensverhaal

Haar twee albums vertellen eigenlijk haar levensverhaal. De songs gaan over het werken naar haar droom, het succes en natuurlijk enkele liedjes over gevonden en verloren liefdes. Maar, zegt Kelsea, “I Hate Love Songs”. Als intro voor dit nieuwe nummer neemt ze ons, muzikaal, mee langs de verschillende fases van een break-up.

Na “I Hate Love Songs” hebben we het over “Legends”, waarna het eigenlijk te snel richting het einde van haar show gaat. Hits als “XO”, “Peter Pan” en “Yeah Boy” volgden elkaar in rap tempo op en voor we het weten verlaat Kelsea het podium en gaan de zaallichten aan. Time flies, when you’re having fun.

Setlist Kelsea Ballerini

 1. Love Me Like You Mean It
 2. Unapologetically
 3. Dibs
 4. Medley: Girl Crush (Little Big Town) / Blue Ain’t Your Color (Keith Urban)
 5. I Hate Love Songs
 6. Legends
 7. XO
 8. Peter Pan
 9. Yeah Bo

Lady Antebellum

Terwijl het publiek bijkomt, napraat (en al dansend en zingend gefilmd wordt) over het geweldige optreden van Kelsea, wordt het podium verbouwd. Het lijkt haast te klein voor alle instrumenten en bandleden, want naast de gitaren, basgitaar en drums zien we ook een hele toetsensectie en verschijnt er een kleine kopersectie. En dat zullen we merken ook.

Explosieve opening

Wat een opening! De trompetist (die zomaar de neef van Clarence Clemons van de E-Street Band zou kunnen zijn) en zijn collega op trombone, grijpen vanaf de eerste noot de volle aandacht van het publiek. “Downtown” is de opening van de show. Een goede keuze, de stemming is meteen opperbest. Hillary Scott, Dave Haywood en Charles Kelley worden met luid gejuich begroet en die liefde vertaalt zich terug in een spetterende show.

Met zoveel hits en geweldige nummers in hun repertoire moet het voor het drietal soms lastig kiezen zijn. Hun allergrootste hit “Need You Now” bewaren ze weliswaar tot het allerlaatst, maar alle nummers van de setlist werden uit volle borst meegezongen door een uitzinnig publiek.

Tussen de songs door nam de band tijd voor een praatje met het publiek of uitleg bij de songs. Het waren mooie, en soms nodige rustmomenten in de show die in hoog tempo aan ons voorbij trok met “Dancing Away With My Heart”, “Heart Break”, “American Honey”, “We Owned The Night”, “I Run To You”, “Looking For A Good TIme”, “Bartender” en “Our Kind Of Love”.

Glitter en glamour

Ook twee covers komen voorbij. De eerste was “You’re Still The One” van Shania Twain, één van de vele artiesten waarmee ze opgegroeid zijn in de jaren negentig. De volgende werd gebracht met de nodige ‘glitter en glamour’, een cover van Beyoncé’s hit “Crazy In Love”. Hillary heeft een spijkerjas met glitters aangetrokken, maar er zijn twee van die jassen. Ook Kelsea verschijnt weer op het podium om nogmaals haar vocale talent en mooie moves te showen.

Mooie herinnering

Het publiek genoot met volle teugen, en ook de tweeling in de buik van Hillary had het klaarblijkelijk erg naar het zin. Eén schopte tijdens de show, wat bij Charles de opmerking ontlokte dat de twins nu kunnen ‘horen’ en zich dus later Amsterdam kunnen herinneren.

En met deze fantastische show gaven ze ook ons een hele mooie en blijvende herinnering. Als laatste toegift werd “Need You Now” gespeeld, dat natuurlijk helemaal werd meegezongen door het publiek. Voor zover Lady A nog niet overtuigd was om terug te komen, moet dat tijdens dit nummer toch echt gebeurd zijn.

Het is dan ook te hopen dat we niet te lang hoeven te wachten op een vervolg.

Setlist Lady Antebellum

 1. Downtown
 2. Our Kinds Of Love
 3. The City
 4. Dancin’ Away With My Heart
 5. Heart Break
 6. Compass
 7. We Owned The Night
 8. American Honey
 9. Wanted You More
 10. I Run To You
 11. Good Time To Be Alive
 12. Hurt
 13. You’re Still The One (Shania Twain cover)
 14. Just A Kiss
 15. You Look Good
 16. Lookin’ For A Good Time
 17. Crazy In Love (Beyoncé cover)
 18. Love Don’t Live Here
 19. Bartender
 20. Need You Now

°In verband met de zwangerschap van Hillary Scott zijn de twee shows in Zuid-Afrika geannuleerd.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty