De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Lady A. is terug!

De ingelaste rustperiode van de supergroep Lady Antebellum was natuurlijk relatief. Maar toch...

De band ging eigenlijk in een soort ruststand, maar de bandleden Hillary Scott, Charles Kelley en Dave Haywood hadden andere plannen dan ‘crashen op de bank’. Zij gebruikten deze periode om te werken aan diverse eigen projecten.

Soloprojecten

Charles Kelley - The Driver

Charles Kelley bracht zijn soloalbum “The Driver” uit. Het album werd goed ontvangen, zowel door de kenners als door het publiek. Een tweede plaats in de Billboard ‘Top Country Albums’ als hoogste notering is daarvan het bewijs. Op het album staan veel mooie nummers en samenwerkingen met onder andere Stevie Nicks (Fleetwood Mac), Dierks Bentley, Eric Paslay en Miranda Lambert.

Ook Hillary Scott werkte aan een soloproject. Alhoewel je het eigenlijk niet een soloproject kunt noemen, eerder een familieproject. Zij bracht in 2016 ook een album uit: “Love Remains”. Een christelijk countryalbum dat tot stand kwam na het overlijden van Hillary’s opa. Haar familie vond troost bij oude hymnen, en Hillary wilde daar, samen met haar familie, iets mee doen.

Dave Haywood bleef ook betrokken bij het maken van muziek, maar koos voor een andere rol. Hij produceerde het [eerste albumpost-monroe-2016-post-monroe-ep/) (EP) van de opkomende band Post Monroe.

Nieuw materiaal

In oktober van 2016 werd bekend dat Lady Antebellum weer de kriebels had gekregen. Er verschenen foto’s van de bandleden in de opnamestudio, maar ook in het zwembad. Het ging er in Los Angeles kennelijk relaxed aan toe.

Lady Antebellum in pool

Heel veel haast hadden ze zeker niet, of ze zaten te vaak in het zwembad, want pas nu zijn er officiële aankondigingen gedaan omtrent het nieuwe materiaal.

You Look Good

De eerste single van het nieuwe album, dat de titel “Heart Break” meekrijgt, is nu uitgebracht. De lyricvideo kun je hieronder bekijken. “You Look Good” is een nummer met veel koper, hetgeen vrolijkmakend en aanstekelijk werkt.

We’ve always loved experimenting with different instruments and sounds in the studio, but we’ve never used horns before. The energy they brought to this song is really fun and was validation for all three of us that it had to be our first single back. Dave Haywood

Heart Break

Het nieuwe album komt op vrijdag 9 juni uit. Veel meer is er niet van bekend, maar de bandleden gaven wel uitleg bij deze titel.

We knew right away that we had to name this album after a track that is a play on the word ‘heartbreak. It’s all about those personal growths everyone goes through and it was liberating to get back in the studio with Charles and Dave to intertwine those feelings into the recording process. I feel like we’ve reemerged stronger than ever and I can’t wait to share more music! Hillary Scott

You Look Good World Tour

Jawel, er is ook een tournee aangekondigd. Een wereldtournee! Naast 65 stops in Noord-Amerika, zijn er ook plannen voor shows in Zuid-Afrika en Europa. Waar en wanneer precies is nog niet bekend, maar zoals je van ons gewend bent brengen we je meteen op de hoogte als er meer informatie beschikbaar komt.

Lady Antebellum - You Look Good Tour

En dan nu de videoclip. Veel plezier!

 


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty