De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Kleine zaal, grootse Frankie Ballard

Hij stond dan misschien in een relatief kleine zaal, zijn optreden was groots.

Frankie Ballard toverde gisteren de Sugarfactory in Amsterdam om tot een ‘Rock & Roll’ tempel. Enkele honderden fans werden getrakteerd op een leuke, energieke show, waarin de grootste hits voorbij kwamen en Frankie en zijn band zorgden voor een goede interactie met het publiek.

Curran

De formatie Curran (Mark Curran en Jam Moncur) is de support-act voor de gehele Europese Tour van Frankie Ballard.

Curran - Sugarfactory - 161003

De twee heren mochten de avond ‘aftrappen’ en deden dat erg verdienstelijk. Altijd lastig wanneer nagenoeg niemand in de zaal je repertoire kent, maar de twee heren kregen de zaal toch op hun hand met onvervalste rock & roll en af en toe een grap en grol.

Het rauwe stemgeluid van de zanger (Mark Curran) in combinatie met de akoestische gitaren waren een goede warming-up voor de rest van de avond.

Frankie Ballard

Rond negen uur gingen de rode gordijnen open en begon het concert van Frankie Ballard met “El Camino”, tevens de openingstrack van zijn laatste album “El Rio“. Meteen aan het begin van het concert stak iemand in de zaal zijn bewondering voor Frankie’s haardracht niet onder stoelen of banken: “I love your hair!” Frankie bedankte, woelde nog eens door zijn haar, en grapte dat het gedurende de avond alleen maar slechter zou worden.

En gelijk kreeg hij, want er werd stevig gerocked en zijn haar werd wilder naar mate de avond vorderde. Het was kenmerkend voor de gezellige en familaire sfeer tijdens het concert. Frankie nam de tijd voor selfies met de voorste rijen van het publiek, één met de hele zaal, handjes schudden en proosten met een aangeboden biertje. Wat een top avond!

De gekozen setlist was een mooie mix van nummers van zijn laatste twee albums en enkele covers. Vooral de Elvis medley viel in de smaak. De kleine kuif van Frankie neemt je in gedachten sowieso al terug naar de ‘Elvis-tijd’, maar de manier waarop hij bijvoorbeeld “Hounddog” en “Heartbreak Hotel” bracht was uniek en doet niets onder voor ‘The King’. Hij zou er trots op zijn geweest.

Opvallend was wel dat hij geen enkel nummer van zijn naar hemzelf vernoemde debuutalbum speelde.

Setlist

De setlist van de avond bestond uit elf eigen nummers, afgewisseld met een indrukwekkende Elvis medley. Acht tracks van “El Rio” en drie van “Sunshine & Whiskey” kwamen voorbij. Van zijn debuutalbum “Frankie Ballard” werd er zoals reeds vermeld geen track gespeeld.

 1. El Camino
 2. Young & Crazy
 3. Little Bit Of Both
 4. Wasting Time
 5. It All Started With A Beer
 6. Cigarette
 7. Helluva Live
 8. Good As Gold
 9. LA Woman
 10. You’ll Accomp’ny Me
 11. Sunshine & Whiskey

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty