De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Kenny Rogers op 81-jarige leeftijd overleden

Vanmorgen werden we wakker met droevig nieuws uit Amerika.

Countrylegende Kenny Rogers is op 81-jarige leeftijd thuis, en in het bijzijn van zijn familie, vredig ingeslapen.

tweet_overlijden.jpg

Kenny Rogers werd op 2 augustus 1938 geboren in Houston Texas en zou uitgroeien tot één van de meest succesvolle countrysterren ter wereld. Maar niet alleen in de countrymuziek liet hij zijn stempel achter, ook in andere genres was hij actief.

In totaal heeft Kenny zo’n 120 hitsingles achter zijn naam staan, solo of in duetten met andere artiesten als Sheena Easton, Ronnie Milsap, Alison Krauss, Don Henley en natuurlijk Dolly Parton. Zijn misschien wel bekendste werk is “The Gambler” uit 1978, een song waarop zijn karakteristieke diepe stem goed tot zijn recht komt.

Andere hits van hem zijn onder andere “Island In The Stream” (1983, met Dolly Parton) en “Lucille” (1977). Naast een muziekcarrière had Kenny ook een succesvolle acteercarrière.

In verband met de uitbraak van Covid-19 wordt er in kleine kring afscheid genomen van de zanger. Later zal er een publieke herdenking plaatsvinden, waaraan ongetwijfeld ook enkele grote sterren uit de countrymuziek hun bijdrage zullen leveren.R.I.P Kenny Rogers
2 augustus 1938 – 20 maart 2020


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty