De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Kenny Chesney lanceert nieuwe single “Noise”

Na enkele teasers kunnen we nu zijn nieuwe song in zijn geheel beluisteren

Via social media zijn er de laatste week al wat ‘teasers’ gedeeld, maar nu is het officieel bekend gemaakt. Kenny Chesney’s nieuwe single “Noise” is uit. Het is de eerste single van zijn nieuwe album, de opvolger van zijn succesvolle album “The Big Revival” uit 2014, dat vermoedelijk nog dit voorjaar uitkomt.

Soms schrijf je een lied dat de essentie van dat moment zo perfect weergeeft, dat je het wel moet opnemen en uitbrengen. Waar ik ook ga of sta, er komt tegenwoordig zoveel op je af. Je mobiel, op straat, op tv, in je auto. En het is zo luid en zo divers, vragend om aandacht, draaiend aan knoppen en alles en iedereen probeert sensationeel te zijn of lijken. Je kunt er niet van weglopen, en je kunt het niet uitzetten. Kenny Chesney

Kenny Chesney

Kenny kreeg het idee voor dit lied terwijl hij – rijdend naar Nashville voor een meeting – met songwriter Shane McAnally telefoneerde. Het onderwerp kwam ter sprake en bleef hangen. In zijn geparkeerde auto werkte hij verder aan de regels en basismelodie, totdat hij naar binnen moest voor de meeting.

Het nummer heeft een aanstekelijk deuntje, zo’n deuntje dat blijft hangen. Ook zijn de songteksten herkenbaar én makkelijk mee te zingen. Meteen aan het begin van het lied wordt de toon gezet en een achtergrond van geluid geschapen. Industiële machines, werkplaatsen, muziek, reclameuitingen, etc. We hebben het niet ‘aangezet’, maar kunnen het niet ‘uitzetten’.

Wrecking balls, downtown construction
Bottles breaking, jukebox buzzing
Cardboard sign says ‘The Lord Is Coming’
Tick tick tock…
Rumors turn the mills back home
Parking lot kids with the speakers blown
We didn’t turn it on, but we can’t turn it off, off, off…

Het refrein is catchy en geeft een goede opsomming van hoe je je op sommige momenten kunt voelen in de hedendaagse maatschappij:

We scream, we shout ’til we don’t have a voice
In the streets, in the crowds, it ain’t nothing but noise…
Drowning out all the dreams of this Tennessee boy
Just trying to be heard… in all this noise

Hieronder de (audio)clip. Wat vinden jullie ervan?Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty