De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Kenny Chesney krijgt ‘The Pinnacle Award’ uitgereikt

En dat is geen kleinigheidje!

Op woendag 2 november worden de jaarlijkse CMA Awards uitgereikt in de Bridgestone Arena in Nashville. Dit jaar voor de 50e keer! Het wordt dus een speciale editie waarin ongetwijfeld veel aandacht is voor de historie van countrymuziek in het algemeen, en deze Award Show in het bijzonder.

Voor één artiest kan die avond nu al niet meer stuk: Kenny Chesney krijgt er ‘The Pinnacle Award’ uitgereikt. En dat is geen ‘kleine onderscheiding’, hij is pas de derde artiest die deze in ontvangst neemt.

Mooi gezelschap

Kenny bevindt zich daarmee in goed gezelschap. In 2005 werd deze bijzondere onderscheiding ingesteld en was Garth Brooks de eerste die hem in ontvangst nam. Acht jaar later was het Taylor Swift die hem uitgereikt kreeg, en nu komt die eer dus Kenny Chesney toe.

De award wordt uitgereikt aan iemand die “wereldwijde erkenning door albumverkopen en concerten verkregen heeft, en gedurende zijn of haar carrière een langdurige, positieve bijdrage geleverd heeft aan de waardering van countrymuziek door toekomstige generaties“.

Wanneer je dagelijks muziek maakt, denk je vaak dat het allemaal niet zo heel belangrijk is. Maar wanneer de CMA je werk op deze manier erkent, dan doe je toch even een stapje terug om het allemaal te laten bezinken. Dat ik deze award krijg uitgereikt is een ongelofelijke eer. Kenny Chesney

Indrukwekkende erelijst

Kenny Chesney

Kenny voldoet zeker aan bovenvermelde eisen. Hij behoort al jaren tot de absolute top in het genre, zijn concerten worden druk bezocht en hij heeft talloze hits en awards. Alleen al voor de CMA Awards werd hij 43 keer genomineerd, hiervan ging hij acht keer met een award naar huis.

Van harte gefeliciteerd Kenny Chesney met deze mooi award!


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty