De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Keith Urban loopt geen blauwtje met “Blue Ain’t Your Color”

Integendeel, de song is ontzettend populair.

Keith Urban zorgt er momenteel voor dat de wekelijkse updates van de Billboard hitlijsten op onze Facebookpagina ietwat eentonig zijn. Zijn hit “Blue Ain’t Your Color” staat al ruim tien weken op 1 in de Billboard ‘Hot Country Songs’ en steeg de laatste weken ook naar de eerste plaats in de ‘Country Airplay’ en ‘Country Digital Song Sales’ lijsten.

Select gezelschap

Deze week klimt de single ook nog eens naar de toppostie in de ‘Country Streaming Songs’ hitlijst. Hiermee bereikt Keith iets wat slechts twee heren eerder ook bereikten. Hij is, na Jason Aldean en Luke Bryan, de derde artiest die een lied naar de nummer 1 positie van vier hitlijsten brengt. Tegelijkertijd!

In 2014 flikte Jason Aldean dit kunstje met zijn hit “Burning it Down” van het album “Old Boots, New Dirt” en Luke Bryan met “Play It Again” van zijn album “Crash My Party“. Keith is dus pas de derde artiest die dit voor elkaar krijgt, een opmerkelijke prestatie.

Keith Urban - RipCORD

Ook in een ander lijstje komt Keith in gezelschap van de allergrootste namen in countrymuziek. “Blue Ain’t Your Color” van zijn album “RipCORD“, is namelijk Keith’s 21e nummer 1 in de ‘Country Airplay’ hitlijst. Hij nadert daarmee de top 5 van artiesten met de meeste nummer 1 hits achter hun naam in deze lijst:

  1. Tim McGraw (29 stuks)
  2. Kenny Chesney (27 stuks)
  3. George Strait en Alan Jackson (24 stuks)
  4. Blake Shelton (22 stuks)

De clip

HIeronder de clip van “Blue Ain’t Your Color”. Veel plezier!Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty