De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Kane Brown is de nieuwe Billboard koning

De koningin is dood, leve de koning!

In dit geval bedoelen we het natuurlijk figuurlijk, maar deze uitroep is wel toepasselijk deze week. Na bijna een jaar heeft de ‘Hot Country Songs’ hitlijst een nieuwe aanvoerder.

Kane Brown

De nieuwe koning heet Kane Brown. Hij is het, die de langlopende nummer 1 “Meant To Be” van Bebe Rexha en Florida Georgia Line eindelijk van hun troon stoot. Kane’s single “Lose It”, van zijn nieuwe album "Experiment", is vanaf zaterdag aanstaande de nieuwe nummer 1.

“Meant To Be” verdwijnt nog niet helemaal, we kunnen dus nog niet spreken van een ‘vrije val’. Komende week vinden we de track terug op 2, het is dus nog even afwachten of de daling verder doorzet.

Dominatie

Deze week kent Kane Brown niet alleen succes in de ‘Hot Country Songs‘ hitlijst, ook in de ‘Country Airplay’ en ‘Top Country Albums’ scoort de zanger goed. Hij ‘domineert’ volgende week dan ook de drie hitlijsten.

Kane Brown - Experiment

In de ‘Country Airplay‘ hitlijst vinden we “Lose It” terug op een derde stek, hij klimt daarmee deze week twee plaatsen. De top positie is voor Jimmie Allen met zijn “Best Shot”, die daarmee Luke Combs’s “She Got The Best Of Me” een plek naar beneden drukt.

In de ‘Top Country Albums‘ komt zijn nieuwe album “Experiment” zelfs nieuw binnen op 1. Hij lost daarmee de Pistol Annies af, hun nieuwe album “Interstate Gospel” zakt zelfs uit de Top 5.

Opvallend blijft hoe Chris Stapleton’s debuutalbum “Traveller” zich nu al ruim 180 weken handhaaft in de top van de albumhitlijst. Zo’n statistiek geeft goed aan wat een impact die release heeft gehad in de countryscene.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty