Justin Moore’s nieuwe album is zijn meest traditionele tot nu toe

6 maart 2019 | Albums | 0 Reacties

Op vrijdag 26 april verschijnt “Late Nights & Longnecks”, het nieuwe studioalbum van Justin Moore. Wanneer de fans zich door de albumtitel of tracktitels laten leiden, en het daarom links laten liggen, missen ze misschien wel zijn beste album tot nu toe.

Late Nights & Longnecks

Op basis van de titel denk je misschien dat het weer een ‘Bro-country‘ album vol met ‘drinking en truck songs’ wordt. En die staan er ook op, maar de stijl is zeker anders: Justin gaat met dit album terug naar zijn roots.

Late Nights & Longnecks” belooft namelijk één van Justin’s meest traditionele(re) countryalbums te worden.

Uitstapje in 2016

Justin Moore - Kinda Don't Care
Justin Moore – Kinda Don’t Care

Justin Moore is opgegroeid met traditionele countrymuziek, daar ligt zijn hart.

Toch stapte hij op zijn vorige release – “Kinda Don’t Care” (2016) – bij sommige tracks uit zijn comfort-zone. Hij nam ook modernere songs op, zoals bijvoorbeeld de Top 10 hit “Somebody Else Will”.

Terug naar de basis

Ondanks dit succes, besloot Justin met zijn nieuwe album toch terug te keren naar de basis, daarbij voelt hij zich het lekkerst.

En dat geldt niet alleen voor de muziek. Ook voor de schrijfsessies gingen Justin en songwriters als Rhett Akins, David Lee Murphy en Casey Beathard terug naar de plek waar zijn eerste paar albums ontstonden, zijn huis in Florida. Ze ‘sloten zich op’, dronken bier en schreven songs. Just like the old days.

Met de tracks geselecteerd, ging het naar de historische ‘The Castle’ studios ten zuiden van Nashville, om de onderstaande tien tracks op te nemen. Hierbij werd gebruik gemaakt van klassieke instrumenten zoals bijvoorbeeld pedal steel (gespeeld door legende Paul Franklin).

tracklist
Late Nights & Longnecks - Justin Moore
klik om de albumhoes te vergroten

Late Nights & Longnecks

Justin Moore

1
Why We Drink
2
That’s My Boy
3
The Ones That Didn’t Make It Back Home
4
Jesus And Jack Daniels
5
Airport Bar
6
Small Town Street Cred
7
Never Gonna Drink Again
8
On The Rocks
9
Someday I Gotta Quit
10
Good Times Don’t

The Ones That Didn’t Make It Back Home

De eerste single van het nieuwe album, “The Ones That Didn’t Make It Back Home”, verscheen in februari en staat momenteel op de 39e plaats in de Country Airplay hitlijst.

Deze ijzersterke track is een eerbetoon aan alle mensen (en hun familieleden), die iedere dag weer hun leven op het spel zetten om anderen te beschermen. Klik op play hieronder om de emotionele videoclip te bekijken.

En markeer 26 april in je agenda. Ook al zullen we je er in ons artikel over de albumreleases van die week, ook nog wel aan herinneren. 🙂

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *