De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

JP Harris en Miss Tess live in Q-Factory

Een kennismaking met een no-nonsense artiest en zijn mooie muziek.

Bij een fabriek denk je aan grote hallen, gevuld met hardwerkende mensen én machines die gewilde producten fabriceren. Helemaal op een doordeweekse dag. Gisteren in de Q-Factory in Amsterdam was dit inderdaad voor een groot gedeelte waar.

In een hal gevuld met enthousiaste mensen werkten Miss Tess en JP Harris hard aan een gewild product: Mooie countrymuziek. Al kregen we geen moment de indruk dat zowel Miss Tess, als JP Harris het als ‘werken’ hebben ervaren.

Miss Tess

De support-act van deze avond, Miss Tess uit Maryland, speelde deze avond een grotere rol dan bij een ‘normaal’ concert. Ze speelt namelijk ook de basgitaar in ‘The Tough Choices”, de band van JP Harris. En Thomas, die haar begeleidt op gitaar, speelt daarin de ‘pedal steel guitar’.

Een makkelijke keuze zou je vooraf denken, maar Miss Tess maakt ook al enige jaren mooie muziek en is dan ook een uitstekende opwarmer. Met haar zuidelijke, bluesy country weet ze de zaal goed in de stemming te brengen en ze speelt enkele hele fijne nummers.

Zo komen onder andere “Everybody’s Darling” van haar album “Sweet Talk” uit 2012, “Little Lola” en “Going Downtown” van “Baby, We All Know” (2016) en een mooie cover van de Muddy Waters klassieker “I Just Wanna Make Love To You” voorbij.

Ze geeft Thomas ook nog de ruimte een eigen song te spelen. Als afsluiting van haar set krijgen we een voorproefje van een nieuwe song, “Take It Easy”.

Miss Tess weet te overtuigen met haar bluesy countrymuziek, lekkere gitaarriffs en goede krachtige stem.

Spotify Apple Music

JP Harris

Het werktempo van JP Harris zou menig baas tevreden doen knikken. Zijn songs zijn dan ook bijna zonder uitzondering uitstekende arbeidsvitaminen. Al moet hij, zo grapt hij later op de avond, wel af en toe proberen mensen aan het huilen te krijgen met een mooie, langzame en gevoelige ballad.

Meteen vanaf het eerste nummer “California Turnarounds” zit de stemming erin. Het geluid is van meet af aan top en JP Harris en “The Tough Choices” hebben er deze avond duidelijk zin in. Logisch, want het is hun eerste optreden van deze Europese Tour en de faciliteiten van Q-Factory zijn van hoog niveau.

Q-Factory

Q-Factory Amsterdam logo

Het is ‘one-stop-shopping’ als je artiest bent. Een betrekkelijk nieuwe concertlocatie in Amsterdam, maar helemaal ingericht op muziek, (aankomende) artiesten én fans.

Zo beschikt Q-Factory over verschillende zalen met uiteenlopende capaciteiten, een eigen hotel en restaurant/bar, oefenruimtes en muziekwinkels voor instrumenten en snelle reparaties.

Rapid fire

Wat een show! Zoals gezegd lag het tempo hoog deze avond. Niet alleen van de nummers, ook van praten. JP Harris is iemand die graag een praatje maakt tussen de nummers door. Dit wordt echter nooit vervelend, zijn verhalen zijn leuk en informatief en hij spreekt snel waardoor het nauwelijks ten koste gaat van het aantal gespeelde nummers.

En dat is fijn, want oh wat heeft hij een heerlijk repertoire! We krijgen diverse nummers van zijn beide albums opgediend. Van “I’ll Keep Calling” uit 2012 speelt hij onder andere de titeltrack, “Two For The Road” en “Gear Jammin’ Daddy”.

Van zijn laatste album “Home Is Where The Hurt Is” komen naast de titeltrack onder andere ook “Maria”, “One For Every Day” en “South Oklahoma” voorbij. Dit alles wordt afgewisseld met een mooie mix covers, waarin hij laat zien zijn klassiekers te kennen. Outlaw country is vertegenwoordigd in Waylon Jennings’ klassieker “Lonesome On’ry & Mean”, maar ook George Strait en Mickey Newbury komen voorbij.

Vervolg

Een hele geslaagde avond, die later deze maand een vervolg krijgt. Wanneer je dit concert in Q-Factory gemist hebt, raden we je zeker aan een kaartje te kopen voor (één van) de volgende concerten:

Datum Locatie
24 aug. 2017 Kroepoekfabriek, Vlaardingen
26 aug. 2017 Wild Rooster Festival, Den Haag

Naast bovenvermelde concerten was er gisteren nog sprake van een extra concert in Nederland, maar details daarvan konden of mochten nog niet worden vrijgegeven.

Setlist

 1. California Turnarounds
 2. Badly Bent
 3. Two For The Road
 4. South Oklahoma
 5. Happy Go Lucky Truck Driver (Red Simpson cover)
 6. I’ll Keep Calling
 7. Hard Road
 8. Maria
 9. Amarillo Highway (Terry Allen cover)
 10. Home Is Where The Hurt Is
 11. When I Quit Drinkin’
 12. Freeborn Man (Jerry Reed cover)
 13. One For Every Day
 14. Just Your Memory
 15. The Fireman (George Strait cover)
 16. Why You Been Gone So Long (Mickey Newbury cover)
 17. Lonesome On’ry & Mean (Waylon Jennings cover)
 18. Gear Jammin’ Daddy

Spotify Apple Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty