De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Jolien Damsma droomt groot

Bij de wekelijkse schoonmaak van onze overvolle inbox, sloegen we vorige week één bericht op gevoel over: een mail van de 22-jarige Jolien Damsma.

Bij de wekelijkse schoonmaak van onze overvolle inbox, sloegen we vorige week één bericht op gevoel over: een mail van de 22-jarige Jolien Damsma. En wat zijn we blij dat we het hebben laten staan!

De inhoud was namelijk de aankondiging van haar indrukwekkende debuutsingle. Een week na dato dus, maar deze willen we je niet onthouden…

Jolien Damsma

Vermoedelijk heb je nog nooit van haar gehoord, maar dat gaan we nu veranderen. Jolien heeft vorige week haar eerste single uitgebracht, en deze meteen maar voorzien van een mooie videoclip.

Jolien is een singer-songwriter uit Vledderveen in de provincie Drenthe. Ze is nu 22 jaar oud en schrijft al sinds haar tienerjaren Engelstalige songs. Haar muziek is geïnspireerd door de hedendaagse countrypop, maar ze mixt het met de countrysound uit de jaren ’70 en een vleugje gospel en folk.

De muziek uit de jaren 70 heeft een bepaalde tijdloosheid waardoor de nummers ook nu nog steeds fris klinken en het mensen aanspreekt. Jolien Damsma

Grote voorbeelden voor haar zijn bijvoorbeeld John Denver, Linda Rondstadt, James Taylor en Joni Mitchell.

Jolien Damsma

De thema’s waarover ze graag schrijft zijn natuurlijk de liefde, maar ook geloof, eenzaamheid en haar verwondering over onze mooie natuur komen aan bod. Net als de onderwerpen is haar stijl gevarieerd, luchtige en up-tempo nummers wisselt ze af met serieuze songs met meer diepgang in de teksten. Kortom, ze zijn uit het leven gegrepen.

Ze wil authentiek zijn, en vaak een boodschap meegeven aan de luisteraar. Een goed voorbeeld hiervan is haar debuutsingle “We Are The Dreamers”, waarmee ze alle bovenvermelde zaken afvinkt.

We Are The Dreamers

In “We Are The Dreamers” zingt Jolien over enkele mensen die haar geïnspireerd hebben in het najagen van haar eigen droom. Mensen die een droom of visie hadden, en er alles aan deden om die uit te laten komen. In de mooie videoclip komen deze, als een mooi eerbetoon, voorbij.

Het nummer schreef ze in eerste instantie voor zichzelf, als een motivatie om haar eigen dromen nooit op te geven. Gaandeweg besloot ze om die inspirerende verhalen samen te voegen in een song, één om ook anderen aan te moedigen hun eigen dromen na te jagen.

Indrukwekkend, helemaal voor een jonge artieste als Jolien. “We Are The Dreamers” is, volgens ons, dan ook een zeer geslaagd en ijzersterk debuut. Volg Jolien op haar muzikale reis via de links hieronder.

Spotify instagram Youtube Website

We zijn benieuwd wat jij van haar debuutsingle vindt… Laat het ons weten in de comments hieronder, of op onze Facebookpagina.

Copyright header image: René van den Berg | Other image: Hannah Schillai


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty