De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

John Prine overleden

De legendarische folk en country music artiest John Prine is op dinsdag 7 april in Nashville overleden .

Hij overleed aan de gevolgen van zijn besmetting met het Coronavirus (COVID-19). Ongeveer een week eerder werd door de familie bekendgemaakt dat de succesvolle muzikant met het virus besmet was geraakt.

John Prine

John Prine werd op 10 oktober 1946 geboren in Maywood (Illinois), waar hij op 14-jarige leeftijd de gitaar oppakt. Hij studeert aan de Old Town School of Folk Music in Chicago (Illinois). Chicago is ook de plaats waar hij eind jaren ’60, na zijn diensttijd, neerstrijkt om muziek te maken. Hij schrijft veel songs en treedt zoveel mogelijk op, zolang dit past in zijn werkuren als postbode.

Invloedrijke artiest

Zijn doorbraak komt wanneer Kris Kristofferson hem in Chicago in 1971 ontdekt, hetgeen leidt tot zijn eerste platendeal en de release van het naar hemzelf vernoemde debuutalbum. Zijn postbodepet hangt hij hierna aan de wilgen, en hij stort zich volledig op zijn muziekcarrière. Met name in de jaren ’70, maar ook daarna nog, bracht hij diverse succesvolle albums uit.

Kenners duiden John Prine als één van de meest invloedrijke artiesten in het genre. Met zijn vele albums heeft hij heel veel artiesten geïnspireerd. John Prine won twee Grammy Awards, en mocht dit jaar ook nog de ‘Grammy Lifetime Achievement Award” in ontvangst nemen.

Een bewogen leven

John heeft in zijn leven naast de successen ook enkele dieptepunten gekend. Zo heeft hij meerdere keren grote medische problemen overwonnen. De diagnose van kanker in de rechterkant van zijn nek in 1998, en aansluitende behandelingen hadden tot gevolg dat zijn stem veranderde in een diepe, sombere klank.

Rest In Peace John. Thank you for your music!

Hieronder als tribute de videoclip van “Ain’t Hurtin’ Nobody” uit 1995.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty