John McEuen verlaat de Nitty Gritty Dirt Band

Na vijf decennia leiden meningsverschillen tot een breuk.

Na meer dan vijftig jaar verbreekt John McEuen (links op de afbeelding) definitief de banden met de, mede door hem, in 1966  opgerichte Nitty Gritty Dirt band. In een verklaring geeft hij zakelijke onenigheid en algemene persoonlijke meningsverschillen als belangrijkste oorzaak aan.

Degradatie

Het begin van de breuk ontstond volgens John al in 2015. Toen ontving hij van de band de bevestiging dat hij gewoon als ‘medewerker’ gezien werd, niet langer als ‘oprichter’ en ‘eigenaar’. Daarna is het onderlinge vertrouwen nooit meer op het oude niveau teruggekeerd.

John McEuen

John gaat echter niet bij de pakken neerzitten. Hij is trots op wat hij met de NGDB allemaal bereikt heeft en stort zich vanaf nu voor 100 procent op zijn persoonlijke doelen. Naar eigen zeggen zit hij vol met creatieve ideeën.

I have much to do and many more creative ideas to pursue. Because of this relationship, I have more stories than you can shake a pick at. That will come later! John McEuen

Solocarrière

John begon op zijn zeventiende met de banjo en heeft zich daarna nog meer snaarinstrumenten eigengemaakt, waaronder de viool en de mandoline. Tussen 1986 en 2001 maakte John tijdelijk ook geen deel uit van de band. In die periode nam hij een break om aan zijn solocarrière te werken.

Hij bracht vier albums uit en werkte mee aan albums van onder andere Bob Dylan, Dolly Parton, Alison Krauss, Glen Campbell, Johnny Cash, John Denver, Phil Vasser, Linda Ronstadt en Willie Nelson.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty