De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Joe Diffie overleden aan Coronavirus

Voor de tweede keer in korte tijd werden we wakker met het nieuws dat een country music legend is heengegaan.

De legendarische zanger Joe Diffie is gisteren (zondag 29 maart) op 61-jarige leeftijd gestorven aan de gevolgen van het Coronavirus.

Joseph Logan Diffie

Joe Diffie werd op 28 december 1958 in Tulsa (Oklahoma) geboren en hij kreeg de voorliefde voor muziek mee van zijn ouders. In de jaren ’80 begon hij zijn carrière, eerst als ‘demo-zanger’, en in 1990 tekende hij uiteindelijk een platendeal met Epic Records. En met succes, want de jaren ’90 waren zijn hoogtijdagen. Hij scoorde toen diverse nummer 1 hits: “Home” (zijn debuutsingle), “If The Devil Danced (In Empty Pockets)”, “Third Rock From The Sun”, “Pickup Man” en “Bigger Than The Beatles”.

Joe Diffie logo

Ook in het nieuwe millennium bleef hij af en toe albums en singles uitbrengen, maar hij scoorde nooit meer een nummer 1 hit. “It’s Always Something” uit 2000 was zijn laatste Top 5 hit. Zijn laatste album dateert uit 2019, het heeft de titel “I Got This”.

Joe Diffie laat zijn vrouw Tara en zijn vijf kinderen uit eerdere huwelijken achter.

Singer én songwriter

Joe Diffie

Naast zijn eigen zangcarrière schreef Joe ook mee aan songs van andere bekende countrysterren, zoals Tim McGraw, Jo Dee Messina en Holly Dunn.

Daarnaast werkte hij mee aan songs van onder andere George Jones, Marty Stuart en Mary Chapin Carpenter. En natuurlijk horen we zijn naam in enkele songs van andere artiesten voorbij komen, zoals bijvoorbeeld op “1994” van Jason Aldean.

Rest In Peace Joe!

Meer countrysterren getroffen door Covid-19

Joe is niet de enige countryster die getroffen is door het uit China afkomstige virus. Eerder al werd bekendgemaakt dat Laura Bell Bundy aan het virus lijdt. Zij lijkt op dit moment ervan te genezen. Ook van folk ster John Prine is inmiddels bekend dat hij besmet is met het virus. We wensen hen, net als alle andere patiënten veel beterschap toe.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty