De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Jenny Gill stapt uit de schaduw

Is zo'n bekende achternaam dan wel een voordeel?

Wanneer je de dochter bent van countrylegende Vince Gill, kan het haast niet anders dan dat (country)muziek in je genen zit. Zo’n afkomst kan een groot voordeel zijn, maar het kan het wagen van ‘de sprong’ ook bemoeilijken. Jenny (Jennifer) Gill is klaar met twijfelen en heeft besloten er gewoon voor te gaan. Een, volgens ons, goede beslissing.

The House Sessions

Op vrijdag 17 februari aanstaande komt haar debuut EP “The House Sessions” uit. Op deze EP staan zes nummers, waarvan Jenny er vijf (mede) geschreven heeft. Het is niet de enige ‘Gill’ die bij de credits staat; niemand minder dan haar vader produceert het album.

Tracklist

Jenny Gill - The House Sessions EP

De nummers op de EP zijn veelal geïnspireerd op gebeurtenissen uit haar eigen leven. Dat zijn ook de songs die ze het liefst schrijft.

Every song on this project takes me to somewhere in my past. My favorite songs to write are those that reflect personal experiences, instead of just telling a story. Jenny Gill

De titels van de zes tracks

  1. Lonely Lost Me
  2. Look Where Loving You Landed Me
  3. Whiskey Words
  4. Lean On Love
  5. Your Shadow
  6. The Letter

Lonely Lost Me

Hieronder een voorproefje, de clip van het mooie openingsnummer van de EP “Lonely When You Lost me”. Enjoy, en we zijn benieuwd naar je reactie…Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty