De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Jarrod Dickenson live in Paradiso

Twee concerten op één dag, wat een feest. Hier het verslag van het eerste.

Texas-born, Highway-based storyteller and songwriter. Dat is hoe Jarrod Dickenson zichzelf omschrijft en dat past hem helemaal. Hij maakt heerlijke authentieke en verhalende americana muziek met een vleugje soul en blues. En met zijn verhalen reist hij kris-kras door het Verenigd Koninkrijk en Amerika, zijn appartement in Brooklyn ziet hij dan ook zelden.

Op 8 oktober 2017 trad hij voor de eerste keer op in Nederland, in een kleine zaal bovenin Paradiso. Dat wisten we, maar we waanden ons in een kleine, gezellige bar ergens in Texas. De grote zwarte gordijnen sloten het druilerige Amsterdam buiten en de muziek van Jarrod en zijn lieftallige vrouw Claire deed de rest.

Jarrod Dickenson

De man met misschien wel de mooiste snor in het countrygenre beschikt ook nog eens over een hele mooie, warme stem. De kwaliteit van zijn verhalen is al genoeg om ademloos te luisteren, maar zijn stem ‘zuigt’ je als het ware nog verder het verhaal in. De backing vocals van Claire voegen daar nog een extra laag aan toe.

De show begint met “Faint Of Heart”, het eerste nummer van zijn onlangs verschenen album “Ready The Horses“. Het is de eerste van een lange reeks fijne nummers. Van zijn eerste album “The Lonesome Traveler” speelde hij vijf songs, waaronder natuurlijk “Rosalie” en “Ain’t Waiting Any Longer”.

Ook zijn nieuwe album staat vol juweeltjes, enkele daarvan zijn zelfs erg persoonlijk zoals “I Won’t Quit” en “Your Heart Belongs To Me”. Maar ook een soort protestlied kwam voorbij. Wel in Jarrod-stijl natuurlijk en dus zeker niet schreeuwerig. In “Gold Rush” stelt hij de corruptie op Wall Street aan de kaak. Overigens begon dit lied als een normaal lied over de ‘Gold Rush’ in Amerika.

Na “Gold Rush” speelt hij een nieuwe song waarvan we de titel helaas niet weten. Het is weer een erg mooie track, die zal zeker op zijn volgende album verschijnen. Vanzelfsprekend kregen we ook een ode aan de onlangs overleden rocklegende Tom Petty. Jarrod en Claire kozen voor “You Wreck Me”.

Natuurlijk kwam ook het mooie, meeslepende “California” en zijn laatste single “Take It From Me” voorbij. Tijd om het podium te verlaten voorafgaand aan de toegift was er niet. Jarrod vroeg ons daarom te doen alsof hij net van het podium was gestapt. Het was weer een voorbeeld van zijn droge humor. Daarna werden we getrakteerd op een mooie afsluiting.

De laatste song van de avond was een nummer dat Jarrod niet zelf geschreven heeft. Had hij dat wel gedaan, was hij nu heel rijk. Maar ook dood… Aldus zijn nuchtere commentaar. Het was een mooie uitvoering van “Faith” van George Michael.

Toegankelijk

De trappen omhoog naar de zaal waren de minst toegankelijke elementen van een hele geslaagde middag. Jarrod’s muziek is erg toegankelijk, en hijzelf ook. Daar waar artiesten soms na een show tijd maken voor een praatje met het publiek, deden Jarrod en zijn vrouw dat zowel voor als na de show. Fijn, want het is leuk om je waardering uit te kunnen spreken. Applaus zegt immers een hoop, maar het is niet erg persoonlijk.

Setlist

 1. Faint Of Heart
 2. Rosalie
 3. Take It From Me
 4. No Work For A Working Man
 5. Ain’t Waiting Any Longer
 6. California
 7. Your Heart Belongs To Me
 8. In The Meantime
 9. Gold Rush
 10. Nothing More
 11. A Cowboy & The Moon
 12. Come What May
 13. You Wreck Me °
 14. I Won’t Quit
 15. Little Black Dress
 16. Faith °°

° Tom Petty cover
°° George Michael cover


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty