De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Jana Kramer deelt diepste geheim om anderen te helpen

Uit de kast komen, op een andere manier. #Heftig

Zo’n tien jaar lang hield Jana Kramer de details uit de donkerste periode uit haar leven voor zichzelf, maar onlangs sprak ze in een interview met ‘People‘ openlijk over die pijnlijke tijd. Haar drijfveer? Anderen proberen te helpen en voorkomen dat het hen ook overkomt.

Een nieuwe liefde

Jana Kramer

Op negentienjarige leeftijd leert ze Michael Gambino kennen. Michael is ruim vijftien jaar ouder, een echte charmeur, en ze is geïntrigeerd door hem. “Toen vond ik dat prettig” zegt ze erover, “Ik voelde me veilig bij hem”. In 2004, slechts twee weken na de eerste ontmoeting, trouwen ze in Las Vegas.

Gewelddadige echtgenoot

Het huwelijk duurt echter niet lang en blijkt bepaald geen sprookje voor Jana. Al snel wordt Michael gewelddadig en ze vreest zijn jaloezie, korte lontje en gewelddadige gedrag. Geregeld slaapt ze buiten in haar auto, of wacht ze in de bosjes tot hij weer gekalmeerd is.

Soms komt hij midden in de nacht thuis, sleurt haar uit bed en mishandelt haar. De volgende ochtend doet hij dan weer alsof er niets is gebeurd en groet hij haar vriendelijk met “Hey baby”.

Toen ze hem wilde verlaten, bedreigde hij haar persoonlijk. Of haar hondjes. Hij stuurde haar ooit een foto van haar hondjes langs de snelweg met het dreigement ze daar los te laten als ze hem verlaat. Het werd van kwaad tot erger en het taste haar zelfvertrouwen aan.

Schone schijn

Voor de buitenwereld, maar ook voor familie en vrienden, houdt ze de schone schijn op. Make-up bedekt de blauwe plekken en ze mijdt het onderwerp angstvallig bij bezoekjes of ontmoetingen. Eerst ingegeven door de hoop dat het slechts een fase is, daarna vooral door schaamte.

6 augustus 2005

Het huiselijk geweld wordt Jana op deze dag bijna fataal. Michael is buiten zinnen, mishandelt haar en probeert haar te te wurgen. Wanneer ze bewusteloos raakt, laat hij haar bloedend achter op de grond.

Michael wordt gearresteerd en veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf voor poging tot moord. In 2010 komt hij vrij en pleegt twee jaar later zelfmoord.

Vraag hulp

Jana heeft nu, na zo’n tien jaar zwijgen, besloten naar buiten te treden met haar verhaal, in de hoop mensen in vergelijkbare omstandigheden te kunnen helpen.

In het begin schaamde ik me diep voor deze periode en was ik bang dat mensen me daarom niet zouden accepteren. Maar nu ben ik vastbesloten het te delen. Als het ook maar één persoon helpt, ben ik er dankbaar voor. En kan ik door met mijn leven. Jana Kramer in ‘People’


Slachtoffer van huiselijk geweld? Of ken je iemand die mogelijk slachtoffer is?
Kijk op Meldpunt huiselijk geweld.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty