Independence Day 2017

4 juli 2017 | Blog | 0 Reacties

De Verenigde Staten van Amerika viert vandaag Independence Day. Voor de 241e keer staan de inwoners stil bij de strijd tegen de Engelse overheersing, de overwinning in het conflict en de ondertekening van de onafhankelijkheidsverklaring op 4 juli 1776.

Declaration of Independence en de vlag

Deze verklaring werd op die datum door vertegenwoordigers van de toenmalige dertien staten ondertekend. De Amerikaanse vlag symboliseert dit aantal nog altijd, de dertien strepen staan voor de oorspronkelijke staten. De sterren in het blauwe vlak van de ‘Star-Spangeld Banner’ vertegenwoordigen de huidige vijftig staten.

Onafhankelijkheidsverklaring USA
Onafhankelijkheidsverklaring USA

Voor veel Amerikanen staat deze nationale feestdag in het teken van feesten, barbecues en festivals met afsluitende vuurwerkshow, maar feitelijk is het de viering van een visie. Een visie die de Verenigde Staten en haar volk uiteindelijk de grootste vrijheid en welvaart heeft geschonken die de mensheid ooit gekend heeft. Dit vloeit allemaal voort uit de tekst van de oude verklaring, waarin de tweede alinea van de opening stelt dat:

We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty and the pursuit of Happiness.

It’ Ain’t No Rag, It’s A Flag

Er zijn talloze liedjes geschreven over het Amerikaans patriotisme, de Amerikaanse vlag, de onafhankelijkheid enzovoorts. Er is dus ieder jaar genoeg materiaal om uit te kiezen.

Dit jaar verzorgt Charlie Daniels de muzikale omlijsting met “This Ain’t No Rag It’s A Flag”. Hij bracht dit nummer in november 2001 uit, als enige single van een live-album. De aanleiding was de jihad die de Verenigde Staten op 11 september van dat jaar te verduren kreeg en die duizenden mensen het leven kostte. Op deze manier wil Charlie duidelijk maken dat de vlag staat voor iets moois en groots, en iets dat het waard is om voor te (blijven) vechten.

Charlie Daniels | "This Ain't No Rag It's A Flag"
This is the United States of America
The land of the brave and the free
We believe in God and we believe in justice
We believe in liberty

‘Cause this ain’t no rag it’s a flag
And it stands for the USA

 Charlie Daniels - 'This Ain't No Tag It's A Flag'

Happy Independence Day United States of America!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *