De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

In Memoriam: Lynn Anderson

Een countrylegende is van ons heengegaan.

Op donderdag 30 juli 2015 is, in een ziekenhuis in Nashville (Tennessee), Lynn Anderson overleden aan een hartaanval. Ze was opgenomen in het ziekenhuis voor de behandeling van een longontsteking die ze had opgelopen tijdens een reis naar Italië, eerder dit jaar.

Lynn Anderson

Lynn Anderson, geboren op 26 september 1947 in Grand Forks (North Dakota), groeide in de zeventiger jaren uit tot één van de belangrijkste countrysterren van Amerika. Ze was vanaf 1966 frequent te zien op nationale televisie, hetgeen haar een grote bekendheid gaf.

Met haar grootste hit “(I Never Promised You A) Rose Garden” uit 1970 brak ze als countryzangeres definitief door. Ze ontving hiervoor een Grammy. Bekende andere nummers van haar zijn: “Cry”, “Top Of The World”, “Keep Me In Mind”, “How Can I Unlove You” en “You’re My Man”.

In Nederland scoorde ze vooral goed met haar hit “(I Never Promised You A) Rose Garden. Dit nummer stond 14 weken in de hitlijst, met als hoogste positie nummer 2.

Lynn Anderson is 67 jaar geworden.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty