In memoriam: Lari White

24 januari 2018 | In Memoriam | 0 Reacties

Na een korte strijd tegen kanker is gisteren in Nashville de singer, songwriter en producent Lari White overleden. Ze werd slechts 52 jaar oud en laat haar man, songwriter Chuck Cannon, en drie kinderen achter.

Zangcarrière

Lari White groeide op in Florida en zong daar al op jonge leeftijd in de gospelband van haar familie. In 1988 won ze een talentenjacht en mocht ze bij Capitol Nashville een single uitbrengen: “Flying Above The Rain”. De track haalde de hitlijsten niet, waarop ze door de maatschappij weer aan de kant werd geschoven.

Lari White - Wishes
Lari White – Wishes

Daarop ging ze songs schrijven, nam acteerlessen en werd uiteindelijk achtergrondzangeres bij Rodney Crowell. Dat bracht haar een contract bij RCA en Crowell nam de productie van haar debuutalbum “Lead Me Not” op zich. Dit album bracht drie singles voort, maar die scoorden niet beter dan een 44e plaats in de hitlijst. Toch mocht ze nog een tweede album maken, en dat zou haar doorbraak betekenen. “Wishes” uit 1994 werd een succes met de Top 10 hits “That’s My Baby”, “That’s How You Know) When You’re In Love” en “Now I Know”.

Haar derde album bij het label, “Don’t Fence Me In”, scoorde minder goed en haar contract werd niet verlengd. Het stortte haar in een onzekere tijd en ze besloot haar emoties op papier te zetten. Dit leidde uiteindelijk in een nieuwe hit met “Stepping Stone” (1998), dat op een 16e stek bleef steken.

Actrice en producer

Na dat succes brengt ze nog wel af en toe songs uit, maar ze verlegd de focus op acteren. In 2000 zien we haar terug in de succesvolle film “Cast Away” met tegenspeler Tom Hanks. In dat jaar verschijnt ook “Big Eden“, waarin ze een kleine rol vertolkt en vier jaar later acteert ze ook in “No Regrets“.

Lari White
Lari White

In 2006 neemt haar carrière weer een verrassende wending. Ze keert terug naar haar eerste liefde, de muziek, en gaat in de stoel van de producer zitten. Zo is ze (mede-) verantwoordelijk voor “White Trash With Money”, het succesvolle album van Toby Keith.

I love music. It’s not to be famous. It’s not to make a lot of money. There’s so much joy I have in making music.

— Lari White

In 2017 verschijnen er nog enkele EP’s van haar “New Loves” en “Old Friends”, waarna ze in september bekend maakt dat bij haar de verschrikkelijke diagnose is gesteld.

Hieronder de videoclip van “Wild At Heart” uit 1996 en een link naar haar “Greatest Hits” album op Spotify.

  Lari White - Greatest Hits

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *