De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

In memoriam: Glen Campbell

Gisteren heeft de countrywereld één van zijn grootste sterren verloren.

Glen Campbell overleed in Nashville aan de gevolgen van de ziekte van Alzheimer. Hij is 81 jaar oud geworden.

Glen Campbell

Glen Campbell werd op 22 april 1936 geboren in een het kleine dorpje Billstown (Arkansas). Hij was de zevende van in totaal twaalf kinderen van John Campbell en diens vrouw Carrie. Hij groeit op met muziek en al op hele jonge leeftijd leert hij gitaarspelen van zijn oom.

In 1954 verhuist Glen met deze oom naar Albuquerque (New Mexico), waar hij speelt in diens band. Vier jaar later vormt Glen zijn eigen band, maar deze onderneming blijkt niet heel succesvol.

Glen Campbell

Dat succes komt pas na zijn verhuizing naar Los Angeles rond 1960, waar hij een veel gevraagd sessie-muzikant wordt. Hij speelt onder andere met Merle Haggard, Ricky Nelson, Dean Martin, Nancy en Frank Sinatra, Nat King Cole, The Monkees en Elvis Presley.

Hierdoor tekent hij in 1962 een eigen platendeal met Capitol Records en releaset hij zijn eerste single “Too Late To Wory, Too Blue To Cry”. Grote successen laten in die beginperiode op zich wachten, maar dat verandert als hij eind jaren zestig zijn album “Burning Bridges” uitbrengt.

‘Rhinestone Cowboy’

Glen brengt gedurende zijn imposante carrière zo’n zestig studioalbums uit, in diverse genres. Hij wint talloze prijzen en awards. In 2005 wordt hij opgenomen in de ‘Country Music Hall Of Fame’.

Zijn ‘signature song’ is en blijft echter “Rhinestone Cowboy” uit 1975. Dit nummer werd geschreven door Larry Weiss en verscheen al op een album voordat Glen besloot het ook op te nemen. Zijn versie sloeg meteen aan en het werd één van zijn ruim twintig nummer 1 hits.


Andere bekende songs van Glen zijn “Galveston”, “Southern Nights”, “Gentle On My Mind” en “By The Time I Get To Phoenix”. Wil je meer van zijn mooie muziek horen, gebruik dan onderstaande links.

Spotify Apple Music Youtube

Alzheimer

Glen Campbell

In 2011 wordt bekend dat Glen lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Later dat jaar geeft hij daarom zijn afscheidstournee waarmee hij afscheid neemt van zijn vele fans.

Gisteren verloor deze legende de strijd met deze vreselijke ziekte. Hij laat zijn vrouw Kim en acht kinderen achter. Wij wensen zijn familie heel veel sterkte met dit verlies.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty