De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

In memoriam: Earl Thomas Conley

Treurig nieuws uit Nashville.

Earl Thomas Conley was met name in de jaren ’80 een invloedrijke artiest met meerdere nummer 1 hits op zijn naam. Hij overleed op 10 april in Nashville.

Earl Thomas Conley

Earl Thomas werd in 1941 in Portsmouth (Ohio) geboren en overleed dus op 10 april in Nashville op 77-jarige leeftijd.

Door de combinatie van verschillende muziekstijlen en intelligente songteksten werd zijn manier van countrymuziek vaak omschreven als ‘thinking man’s country’.

In zijn carrière, in 1980 verscheen zijn debuutalbum “Blue Pearl”, scoorde hij diverse Top 10 albums, waaronder zijn “Greatest Hits” album uit 1985 en de albums die hij tussen 1983 en 1986 produceerde.

Enkele bekende nummer 1 hits van hem zijn: “Holding Her And Loving You”, “What I’d Say”, “Nobody Falls Like A Fool” en “We Believe In Happy Endings”, een duet met Emmylou Harris uit 1988. Meer dan 15 keer voerde zijn singles de Amerikaanse countryhitlijst aan.

Hieronder de videoclip van “Angel In Disguise”, een andere nummer 1 hit van Earl Thomas uit 1984.


Blake’s grote held

Earl was voor Blake Shelton, wat Chris LeDoux was voor Garth Brooks: een inspiratiebron en een grote invloed. Enkele jaren geleden noemde Blake hem nog zijn ‘all-time musical hero’. Blake, die zijn song “All Over Me” van zijn eigen debuutalbum “Blake Shelton” uit 2001 samen met Earl Thomas schreef, noemt “What I’d Say” als zijn favoriete song van zijn voorbeeld.

In een emotionele tweet maakte Blake het overlijden van zijn held bekend. Later werd dit door de broer van Earl Thomas bevestigd.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty