De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Hunter Hayes en Joe Buck live in Melkweg

De frequentie van de countryconcerten in Nederland neemt toe...

Net bijgekomen van een fantastisch concert van Darius Rucker en Drake White, is het tijd voor het volgende countrymuziekfeest. Ditmaal is Hunter Hayes de voorganger in de Melkweg, een concertzaal die zich ondertussen mag uitroepen tot countrytempel van Nederland. Joe Buck stond in het voorprogramma, maar hij was te goed om hem hier als een misdienaar weg te zetten.

Joe Buck

Joe Buck ontdekt op jonge leeftijd zijn ambitie om gitarist en singer-songwriter te worden. Via de Rockacademie, de formatie van een eigen band en het schrijven en spelen van zijn eerste eigen liedjes, komt hij verdiend terecht bij Giels Talentenjacht. Daar valt hij op en dat is één van de redenen dat hij voor Hunter Hayes mag openen. Een hele eer voor de jonge Zeeuw, Hunter is één van zijn grootste voorbeelden en inspiratiebronnen.

Joe maakt er met zijn band een mooie, leuke show van. Door alle apparatuur van Hunter is het krapjes op het podium in de Oude Zaal, maar toch weten ze het aanwezige publiek te boeien met hun goed uitgevoerde songs. Wild doen is daar niet voor nodig, ‘Let the music do the talking’ lijkt het devies. En dat gaat ze prima af!

Met de juiste mensen om zich heen en een goede begeleiding heeft Joe en zijn band nog een mooie toekomst voor zich.

Setlist Joe Buck

 1. Hold My Heart
 2. Keep Your Head Up
 3. In My Heart
 4. No Regrets
 5. Vacancy
 6. Can’t Hold On
 7. Darker By The Day

Hunter Hayes

Na een korte pauze betrad Hunter Hayes het podium, tot grote vreugde van de uitverkochte zaal. Zoals vermeld was Joe Buck goed, maar dit was de man waarvoor we kwamen. Iedereen was benieuwd naar de show die Hunter deze avond voor ons in petto had. In het interview dat we vooraf met hem hadden, gaf hij al aan dat hij het liefst gewoon iedere avond speelt. Optreden liever gezegd, want muziek maken is zijn beroep, maar optreden is zijn grote passie. En dat bleek meteen bij het begin van het concert.

Stormachtige opening en gevoelige snaar

Met geslepen gitaren en springend op het podium, begon de band aan het openingsnummer “I Want Crazy”, in sneltreinvaart gevolgd door “Storm Warning” en andere hits. Pas bij het vijfde nummer, het mooie en gevoelige “Invisible”, kreeg het publiek de tijd om bij te komen van de eerste wervelwind.

“Invisible” is voor velen een hele speciale song. In dit nummer steekt Hunter iedereen die een outcast is of zich zo voelt, iedereen die gepest wordt of gepest is en iedereen die anders lijkt dan doorsnee, een hart onder de riem.

Trust the one
Who’s been where you are wishing all it was
Was sticks and stones
Yeah, the words cut deep but they don’t mean you’re all alone
And you’re not invisible
Hear me out,
There’s so much more of this life than what you’re feeling now
And someday you’ll look back on all these days
And all this pain is gonna be invisible

Uit de songtekst blijkt duidelijk dat Hunter weet waarover hij zingt. Zelf werd hij vroeger bestempeld als een ‘nerd’ en had daarom met allerlei plagerijen te maken. Hij schreef dit lied dan ook grotendeels vanuit zijn eigen ervaringen.

Na dit nummer ging het tempo weer langzaam omhoog en werden hits afgewisseld met nieuwe nummers zoals “Yesterday’s Song” en “Amen”.

Verdwaasd en verbaasd

Daar waar het publiek verdwaasd leek door de grootse daden van de toch wel kleine man uit Louisiana, leek hijzelf vooral verbaasd over de ontvangst en deelname van het publiek.

Die deelname van het publiek ging verder dan meezingen en -springen. Een bordje met de tekst ‘Let’s sing together’ werd gespot en de dame in kwestie mocht later op de avond een gedeelte van “Wanted” meezingen. Het is slechts een klein voorbeeld van hoe erg Hunter zich op zijn gemak voelde in de Melkweg.

In een tussentijds praatje vertelde hij dat hem al was gevraagd of hij nog een keer terug zou willen komen. Voor zover hij daarover nog twijfels had, waren die snel verdwenen. We kunnen dus gaan aftellen tot het volgende Hunter Hayes concert op Nederlandse bodem, want lang zal die niet op zich laten wachten.

Setlist Hunter Hayes

 1. I Want Crazy
 2. Storm Warning
 3. Tattoo
 4. Young Blood
 5. Invisible
 6. Rescue °
 7. Amen
 8. Everybody’s Got Somebody But Me
 9. Somebody’s Heartbreak
 10. 21
 11. Tell Me °
 12. I Can’t Dance °
 13. Light Me Up
 14. Yesterday’s Song
 15. Wanted
 16. Shape Of You °

° Andere nummers of covers.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty