De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

High Valley met American Young in Melkweg

Concertrecensie.

Gisterenavond begon de Europese Tour van High Valley, samen met hun support act American Young, in de Melkweg in Amsterdam. Vanavond zijn ze nog live te zien in Rotown in Rotterdam, daarna reizen ze door naar het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Denemarken.

De ‘Oude Zaal’ was dan misschien niet helemaal uitverkocht, de show en het plezier bij zowel artiesten als publiek was er niet minder om. American Young was voor de meesten een nog onbekende(re) band. Nu niet meer.

High Valley heeft al enkele mooie albums gemaakt en we weten van eerdere concerten dat ‘countrypop’ het in Nederland goed doet. Net als bij de concerten van Sam Hunt (15 maart 2016) en Thomas Rhett (17 november 2016), genoot het publiek met volle teugen.

High Valley - Young Forever poster

Maar laten we bij het begin beginnen…

American Young

American Young

De muziek van American Young slaat aan. Een populaire groep als Little Big Town is beroemd geworden door hun mooie harmonieën. Het duo bestaande uit Kristy Osmunson en Jon Stone doen daar absoluut niet voor onder. Het duo betreedt slechts ‘lichtbewapend’ het podium. Naast hun mooie stemmen nemen ze enkel een viool en een akoestische gitaar mee naar het podium.

We should have brought a drummer

“We should have brought a drummer” zei Jon na het optreden tegen Country-Music.nl, maar ook zonder het slagwerk wist American Young te overtuigen.

Ze hebben een groot aantal mooie songs op hun debuutalbum “AY” verzameld, een album dat volgens ons meer aandacht verdient. En dat gaan ze nu zeker krijgen. De nummers die ze brachten klonken goed en er werd dan ook een groot aantal albums gekocht bij de merchandising stand. We verwachten ook zeker een forse toename van het aantal Europese volgers van hun Spotify-account.

American Young op Spotify

High Valley

Na American Young is het de beurt aan de hoofdact: High Valley. De Canadese jongens Rempel (Brad en Curtis) gaan na de korte pauze voortvarend van start. De kenmerkende opening van “I Be U Be” is perfect om het publiek, voor zover nodig, weer ‘wakker te schudden’. Dat is snel geregeld. Het opzwepende deuntje zorgt ervoor dat de stemming er meteen weer in zit.

High Valley zorgt ervoor dat zij, en niet de niet geheel uitverkochte zaal, de headline wordt. Ze hebben minstens zoveel plezier als het publiek en nemen de tijd voor leuke interactie. Deze varieert van de aankondiging van hun songs, ‘New Holland’ tractors (die zij vroeger op de boerderij niet hadden), wie er wel of niet nog vrijgezel is tot een mooie ode aan hun vader in ‘Father’s Love’.

High Valley

De bekende hits “Young Forever” en “Make You Mine” komen vanzelfsprekend voorbij. Maar ook het, voor een band die voor het eerst door Europa tourt, toepasselijke “Roads We’ve Never Taken” en andere mooie countrypopsongs.

Aan het einde van het concert geven ze nog gehoor aan een ‘special request’. Brigitte uit het publiek vindt het jammer dat “On The Combine” niet op het programma staat. Geheel in stijl van de relaxte avond wordt dit nummer ter plaatse toegevoegd aan de setlist.

Na afloop van het concert gaan Brad en Curtis naar de merchandise stand. Hier geven ze hun fans de gelegenheid te kletsen, op de foto te gaan en een handtekening te vragen. Lang nadat de crew het podium had vrijgemaakt, stond er nog altijd een rij mensen te wachten op hun beurt.

Setlist High Valley

 1. I Be U Be
 2. Come On Down
 3. She’s With Me
 4. Be My Baby Tonight
 5. Young Forever
 6. Memory Makin’
 7. The Only
 8. I Ain’t Changing
 9. Roads We’ve Never Taken
 10. Father’s Love (The Only Way He Knew How)
 11. I’ll Fly Away
 12. Love You For A Long Time
 13. Make You Mine
 14. County Line
 15. On The Combine
 16. Dear Life

High Valley op Spotify

Een ontdekking en aanrader

American Young en High Valley mogen dan misschien nog niet dezelfde ‘exposure’ hebben als grotere namen die we in Nederland live aan het werk hebben gezien, het zijn twee bands die goed bezig zijn en zeker een mooie toekomst voor zich hebben.

American Young en High Valley, een absolute aanrader. Vandaag, 5 februari, staan ze in Rotown in Rotterdam. Heb je nog geen plannen voor vanavond, dan weet je waar je heen moet!

Tickets voor de show in Rotown


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty