De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Hal Ketchum lijdt aan de ziekte van Alzheimer

Slecht nieuws voor de zanger!

Hal Ketchum heeft noodgedwongen zijn carrière moeten beëindigen. Zijn vrouw Andrea heeft in een statement op social media bekendgemaakt dat haar man aan de ziekte van Alzheimer lijdt.

Hal Ketchum

Hoewel hij in Amerika nooit een nummer 1 hit scoorde, behoort hij toch tot de grote namen uit (het begin van) de jaren ’90.

Hal Ketchum - Past The Point Of Rescue

In 1991 verscheen zijn debuutalbum “Past The Point Of Rescue”, dat meteen zijn twee meest bekende songs voortbracht: de titeltrack en “Small Town Saturday Night”. Deze twee songs werden beide een nummer 2 hit.

Een jaar later scoorde hij nog twee Top 3 hits met “Sure Love” (3) en “Hearts Are Gonna Roll” (2). Deze twee tracks vinden we terug op zijn tweede album “Sure Love”.

Carrière in drie delen

Hoewel Hal tot voor kort nog regelmatig optrad en hij in 2014 nog een album uitbracht, kende hij – door ziekte en andere tegenslagen – een carrière in drie delen.

Na de vliegende start aan het begin van de jaren ’90, scoorden zijn singles tussen 1994 en 1998 beduidend minder. Enige uitzondering was de Top 10 hit “Stay Forever” uit 1995.

In 1998 raakte het linkerdeel van zijn lichaam, door een zeldzame ziekte in zijn ruggengraat, verlamd. Gelukkig revalideerde hij goed genoeg om zijn muziekcarrière weer te kunnen voortzetten.

In 2008 kondigde hij aan dat hij zich uit de industrie zou terugtrekken, maar zoals vaker bij artiesten kwam hij in 2014 daarop terug. Met een nieuw album, “I’m The Troubadour”, en tour begon hij aan het derde hoofdstuk.

Ziekte van Alzheimer

De laatste maanden werd zijn tourschema steeds leger en werden er geen datums meer aan toegevoegd. Hierdoor nam de bezorgdheid van zijn fans steeds meer toe, hetgeen ook de speculatie over de redenen hiervan voedde.

Afgelopen zondag maakte zijn vrouw Andrea, enkele dagen na Hal’s 66e verjaardag, dus aan die speculatie een einde door onderstaand bericht.

Wij wensen Hal en zijn familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Small Town Saturday Night

Hieronder de clip van misschien wel zijn grootste hit “Small Town Saturday Night”.Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty