De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Door Granger Smith geproduceerde documentaire “They Were There” verschijnt op 30 november [update]

Granger Smith komt binnenkort met een mooie documentaire.

Granger Smith is een succesvolle countryster ‘living his dream of making music’, maar hij weet dat dit niet vanzelfsprekend is. Hij is dan ook dankbaar naar zijn fans toe, maar ook naar de mensen die dat leven mogelijk maken: de militairen die iedere dag weer opkomen voor zijn en onze vrijheid.

Paying back

Daarom treedt hij, zoals zoveel (country)artiesten, regelmatig op voor de troepen. Niet alleen in Amerika zelf, maar ook op vergelegen plaatsen waar zij zijn uitgezonden. Daar krijgt hij, vaak uit eerste hand, de verhalen van hun verschrikkelijke ervaringen te horen. Sindsdien zet hij zich ook in voor fondsenwerving om veteranen naar huis te brengen. Maar toch geeft hem dat nog niet genoeg voldoening.

Zoekende naar een manier waarop hij nóg meer kon doen, besloot hij zelf een documentaire te maken over vijf gevallen soldaten. Door hun verhaal te vertellen, als voorbeeld voor de vele gesneuvelden, zijn die offers hopelijk niet voor niets geweest en leven zij voort in onze gedachten.

This is about five fallen soldiers, and it’s about the sacrifice they make that represents the life that I get to live. Granger Smith

They Were There

They Were There

De titel van de documentaire, “They Were There”, koos Granger met opzet. Hij wil daarmee een duidelijk signaal afgeven dat deze soldaten niet vergeten mogen worden. Zij waren hier onder ons, en terwijl wij plezier maakten, riskeerden zij hun leven voor onze vrijheid.

Eén van de verhalen maakte bijzonder diepe indruk op Granger. Het betreft een soldaat die na thuiskomst zelfmoord pleegt, niemand in zijn directe omgeving zag de signalen. Veel mensen zullen zeggen dat deze soldaat niet geschikt was voor het werk of de uitzending, maar Granger weet ondertussen wel beter.

Niet alle wonden zijn lichamelijk, en Post Traumatic Stress Disorder (PTSD) is een veel voorkomende conditie en soms heel lastig te herkennen.

De trailer

Hieronder de trailer van de documentaire. Deze is al aangrijpend, maar vanaf 30 november is “They Were There” in zijn geheel te bekijken.


De videoclip én documentaire

Op 7 december verscheen de officiële videoclip van “They Were There”. Onder de clip kun je de gehele documentaire bekijken.
Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty