De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

George Strait flikt het weer!

George Strait laat merken waarom hij vaak De ‘King of country music’ genoemd wordt.

Vorige week verscheen “Honky Tonk Time Machine”, het nieuwe album van George Strait. En de ‘King of country music’ flikt het weer, ook deze is een nummer 1 album in de Billboard Top Country Albums hitlijst.

Nummer 27

“Honky Tonk Time Machine” is het 27e album van George dat de Top Country Albums lijst aanvoert. Een ongelofelijke prestatie, ook al beslaat de carrière van George ondertussen ruim 4 decennia.

George Strait - Right Or Wrong

Zijn eerste nummer 1 album was zijn derde studioalbum “Right Or Wrong” uit 1983. Daarna werd het haast ‘saai’, zijn volgende zeven albums voerden ook allemaal de lijst aan.

Sinds het naar hem vernoemde album uit het jaar 2000, heeft hij alleen maar nummer 1 albums afgeleverd. In totaal 11 stuks op rij, wow!

Onbedreigd aan kop

George ging dus al ruimschoots aan de leiding van de statistiek die het aantal nummer 1 albums van een countryartiest bijhoudt, en vergroot met dit album zijn voorsprong nog verder.

De tweede plaats in die lijst wordt gedeeld door Willie Nelson en Garth Brooks, beiden hebben tot op heden 17 nummer 1 albums gescoord.

Luke doet stapje terug

Luke Combs moet dus, door het succes van George Strait, even een stapje terug doen in de Top Country Album hitlijst. Zijn hitalbum “This One’s For You" zakt volgende week naar twee.

Honky Tonk Time Machine

Het succes van “Honky Tonk Time Machine”, en haar maker, tonen aan dat classic countrytunes nog altijd gewaardeerd worden. Het album staat vol met nostalgische country met pedal steel, viool en old skool storytelling, gemixed met een vleugje 80’s pop en wat blues.

Honky Tonk Time Machine - George Strait

 1. Every Little Honky Tonk Bar
 2. Two More Wishes
 3. Some Nights
 4. God And Country Music
 5. Blue Water
 6. Sometimes Love
 7. Codigo
 8. Old Violin
 9. Take Me Away
 10. The Weight Of The Badge
 11. Honky Tonk Time Machine
 12. What Goes Up
 13. Sing One With Willie (feat. Willie Nelson)

Spotify Apple Music Youtube Music


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty