De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Garth Brooks nooit uitgebrachte clip van “We Shall Be Free”

Een echte 'special edition', bekijk hem snel.

Garth Brooks had gisteren tijdens een uitzending van ‘Studio G’ op zijn facebookpagina, een mooie verrassing voor zijn fans. Hij nam ons mee terug naar 1992. Dat is het jaar dat zijn vierde studioalbum “The Chase” uitkwam, met daarop de hit “We Shall Be Free”.

We Shall Be Free

Garth Brooks - The Chase

Garth schreef het nummer in 1992 vanuit zijn tourbus, toen hij de rellen in Los Angeles zag. Het nummer is een roep om meer tolerantie op het gebied van ras, etniciteit en seksuele geaardheid. De originele clip van het nummer verscheen nog datzelfde jaar. De clip bevat nieuwsbeelden en fragmenten uit tv-shows van beroemden als Jay Leno en Whoopi Goldberg.

In 1993 won deze clip de ACM ‘Video of the Year’ award.

Ruim tien jaar later, in 2005, maakte Garth een ‘geüpgrade vesie’ van de clip. Hij voegde er beelden van 9/11 en delen van interviews met onder andere Sean Connery en Al Gore aan toe. Omdat Garth niet alle uitzendrechten kreeg, werd deze clip uiteindelijk nooit vertoond.

Achtergrond en clip

TIjdens de ‘Studio G’ uitzending keek Garth kort terug op deze periode en het nummer, waarna hij de clip alsnog aan zijn fans liet zien. Hieronder de beelden van de uitzending, de clip start rond 2:15 minuten.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty