De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Garth Brooks gaat indie!

Het huwelijk met RCA was van korte duur.

Gisteren werd bekend dat Garth Brooks en zijn platenlabel RCA, na slechts één album (“Man Against Machine” uit 2014), uit elkaar gaan. Zijn talloze fans hoeven zich echter geen zorgen te maken, de nieuwe muziek waaraan Garth de laatste tijd gewerkt heeft komt gewoon beschikbaar.

Garth werkt momenteel zelfs aan twee albums. Een kerstalbum samen met zijn vrouw Trisha Yearwood en het nieuwe soloalbum. Over die laatste is al veel gezegd en geschreven, dat album heeft al meerdere keren vertraging opgelopen.

Garth Brooks - Man Against Machine

Zijn fans moeten dus nog even geduld hebben, vermoedelijk tot de herfst van dit jaar, voordat de opvolger van “Man Against Machine” verkrijgbaar is.

Pearl Records

Zijn nieuwe album(s) komen uit onder zijn eigen label, Pearl Records. Dit kleine bedrijfje is al jarenlang onderdeel van Garth’s muzikale leven; het was altijd al de partner van de grotere labels bij het hele opname- en distributieproces van zijn albums.

Ik ben altijd graag een teamspeler geweest. Volgens mij kun je met een team meer bereiken dan als individu alleen. Vanzelfsprekend zou ik daarom graag deel uitmaken van een groot recordlabel, maar met het nieuwe verdienmodel van streaming kan ik geen geld voor ze verdienen.

Ghosttunes

Zoals je wellicht al weet, kun je de muziek van Garth Brooks niet beluisteren via bijvoorbeeld Spotify. Hij heeft, als één van de weinige artiesten, daarvoor geen toestemming gegeven. Ook hier doet Garth het weer op zijn eigen manier, via zijn eigen service ‘Ghosttunes‘. Deze service zou in de toekomst kunnen samengaan met een grote partner.

Het zijn ondertussen meer dan alleen maar speculaties, Garth zegt hierover cryptisch in een interview in de Tennessean:

Het zal niet één van de twee partijen zijn waaraan je in eerste instantie denkt, maar het is één van de grootste partners ter wereld.

Puntjes op de ‘i’

Garth on tour

Op dit moment is Garth druk bezig om, tussen de uitverkochte concerten door, de puntjes op de ‘i’ te zetten. Niet alleen legt hij de laatste hand aan de albums, hij is ook druk bezig met onderhandelingen over de distributie ervan.

Daarnaast werkt Garth aan plannen om volgend jaar naar Europa te komen voor een serie concerten.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty