De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Garth Brooks blijft records breken

Ook na bijna drie decennia - en enkele jaren afwezigheid - nog...

Garth Brooks blijft historie schrijven en records breken. De RIAA (Recording Industry Association of America) heeft becijferd dat het “The Ultimate Hits” album per 21 september de diamanten status heeft. Dit wil zeggen dat er van dit album meer dan 10.000.000 exemplaren verkocht zijn.

Alleen aan kop

De countrylegende is nu de enige artiest met zeven albums die een diamanten status hebben. Tijdens het concert van Garth in Fresno (California) maakte Trisha Yearwood, zijn vrouw en zelf ook een countrylegende, het nieuws wereldkundig.


Hieronder een overzicht van de zeven diamanten Garth Brooks albums, in willekeurige volgorde.

De Beatles voorbij

Garth heeft nu meer diamanten albums dan de Beatles, maar die laatste hebben nog wel steeds een voorsprong als het gaat om het totaal aantal verkochte albums. Met een achterstand van zo’n 40 miljoen albums (138 om 178 miljoen) lijkt het een onmogelijke opgave, maar Garth brengt vermoedelijk nog een nieuw album uit en een ontzettend gave box-set waarop ook de nieuwe songs staan.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty